Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Dokter Vreden: grenssituatie Suriname niet rooskleurig

Geplaatst

op

Dr Vreden Infectioloog 640x427

De infectioloog, dokter Stephen Vreden, heeft de grenssituatie van Suriname aan een nadere beschouwing onderworpen en concludeert, dat die niet rooskleurig is. Zo wordt er onder meer een forse beweging geconstateerd aan de Frans-Braziliaanse grens waar goudzoekers zeer actief zijn met alle risico’s voor introductie van meer COVID-19 gevallen.

Frans-Guyana heeft per 15 april 96 positieve gevallen terwijl Guyana per 16 april 57 gevallen geregistreerd heeft. De meeste gevallen bevinden zich aan de grens wat maakt dat deze gemakkelijk kunnen overslaan naar ons grondgebied. Vreden liet via een powerpoint presentatie tijdens de persconferentie van het Nationaal Covid-19 Managementteam, zien hoe de bewegingen plaatsvinden aan de grenzen. Via de Braziliaanse staat Amapa kiezen mensen het oerwoud van Frans-Guyana om vervolgens in Suriname te komen. Op 14 april noteerde deze Braziliaanse staat 308 gevallen. De laatste 60 zijn binnen een dag gediagnosticeerd. Het vermoeden bestaat dat het aantal besmettingen hoger ligt. Voor Suriname zijn er een aantal uitdagingen. Vreden pleit voor handhaving van alle maatregelen die tot nu toe getroffen zijn en het maximaal bestrijden van alle illegale grensoverschrijdingen.

In het uitwerken van scenario’s zei de specialist dat indien 3% van de Surinaamse bevolking besmet zou raken in een periode van 2 maanden, er sprake zou zijn van 22.000 besmette personen. Daarvan belanden 4500 in het ziekenhuis met een aantal opnamen op de intensive care van 1125. Van het aantal overlijdt 560. Het aantal kan zelfs hoger liggen mede gelet op het aantal mensen dat lijdt aan onderliggende factoren zoals diabetes en hart- en vaatziekten. De Surinaamse gezondheidszorg kan een dergelijke scenario niet aan. Suriname moet er volgens Vreden alles aan doen dat deze ziekte niet de overhand neemt. Met behulp van fotos heeft de medicus een beeld gegeven hoe ernstig de situatie momenteel is in enkele landen. 

Bron: NII

3 Reacties

3
Reageer op dit artikel

1000
Sabajo c

Helemaal eens met infectioloog

Leo

Stuur militairen naar de grens. ze worden daarvoor opgeleid

Dotveba

Ook in Albina die kleine bootjes aanpakken. In Nederland heb je kenners van Corona letterlijk gezegd SABIMANG DAH MIK DE DING KA.Advertentie

Suriname

Suriname noteert 12e COVID-19-geval

Geplaatst

op

Breaking News

In Suriname is de twaalfde positieve case van COVID-19 gemeld. Het zou gaan om een werker uit de Surinaamse goudvelden. Het nieuws is zojuist geplaatst op de COVID-19-website.

De man is op 25 mei in de avond vanuit Frans-Guyana per boot afgereisd naar Albina, deelt het ministerie van Volksgezondheid mee. 

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Regering: Waarnemers OAS en Caricom blijven langer in Suriname

Geplaatst

op

Unnamed (2)

De regering van Suriname heeft laten weten dat de waarnemers van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) en de Caricom langer in Suriname zullen blijven. Het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) heeft vandaag de mededeling ontvangen.

Het langer blijven heeft temaken met het afhandelen van het verkiezingsproces. De processen- verbaal in Paramaribo zullen twee dagen in beslag nemen om afgerond te worden. Daarom is het volgens de regering belangrijk dat de internationale waarnemers het proces kunnen blijven volgen en zo een rapport kunnen uitbrengen.

De missie zou aanvankelijk vandaag uit Suriname vertrekken. – Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen