donderdag 1 december 2022
30 C
Paramaribo
5.3 C
Amsterdam
0
(0)

Doelen bij het vormen van huisartsen

lees ook ...

Gratis miljarden brug en diepzeehaven te Nickerie?

Ook de plannen voor de brug over de Corantijn, Surinames grensrivier met slechte buur Guyana, is een van de roofplannen van Santokhi. Echter heeft Suriname de enkele miljarden Euro’s niet die zo’n bru...

Een derde groep huisartsenopleiders is afgeleverd door het Huisartsinstituut Suriname(HiSuri). De groep van acht is getraind in het begeleiden van pas afgestudeerde artsen. Er zal een werkwijze gehanteerd worden, waarbij patiënten optimaal opgevangen zullen worden met een minimum aan medicatie. HiSuri gaat ervan uit, dat zowel de patiënt als de economie hierbij baat heeft.

De opleiding wil hiermee ook  dat er meer eenheid in de benadering van de patiënt zal ontstaan. “De patiënt wordt niet in verwarring gebracht door de verschillende behandelinzichten. Hierdoor zullen de huisartsen eerder geneigd zijn met elkaar groepen te vormen die 24 uur per dag per toerbeurt voor elkaar kunnen waarnemen”, legt HiSuri uit.

Plaatsen zonder huisartsenpost  kunnen voordeel halen uit deze waarneemgroepen, die patiënten opvangen en zo ook de spoedeisende hulpdienst  ontlasten. “Voordeel voor de patiënt en voor de economie van de staat”, meldt het opleidingsinstituut.

Het opleiden van jongere collega’s stelt HiSuri voorkomt de bedreiging van ‘burn-out’ onder oudere collega’s.  “Hierdoor kan het vak interessant blijven, waardoor de artsen meer zin in hun werk blijven behouden.” Deze aanpak wordt een ‘burn-out preventie’ genoemd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDoelen bij het vormen van huisartsen