woensdag 21 februari 2024
32 C
Paramaribo
9 C
Amsterdam
3
(2)

DOE voorzitter Steven Alfaisi spreekt met Surinaamse diaspora Nederland

lees ook ...

Nieuwe secretaris van CHof neemt verzoekschrift waarborgsom ...

De nieuwe secretaris van het Constitutioneel Hof (CHof), Rakeshkoemar Kanhai, heeft zijn eerste taak op zich genomen door een verzoekschrift in ontvangst te nemen over de waarborgsom die politieke par...

Steven Alfaisi, voorzitter van DOE, gaf een presentatie in het gebouw van de Vereniging Ons Suriname in Amsterdam. Vrienden van DOE organiseerden deze bijeenkomst en brainstormsessie met de Surinaamse diaspora in Nederland. Naast het bespreken van de kernprincipes van DOE’s ontwikkelingsvisie voor Suriname, werd ook de rol van de diaspora behandeld.

Alfaisi benadrukte dat de rol van de diaspora moet beginnen met bewustwording en moet voortduren met een proces van vaderlandsliefde, wat hij het “Wi Na Wan” proces noemde. Hij benadrukte de noodzaak om te beseffen dat de diaspora integraal deel uitmaakt van de Surinaamse samenleving en dat wederzijdse discriminatie moet worden vermeden. Hij pleitte voor wederzijds respect en het vermijden van arrogantie en ego’s.

Alfaisi benadrukte verder dat het beperkte aantal kaderleden en de kleine bevolkingssamenstelling niet voldoende zullen zijn om het land op het vereiste tempo duurzaam te ontwikkelen. Hij verwijst naar een memorandum van samenwerking tussen DOE en A20, en staat open voor individuele experts, ook uit de diaspora, om bij te dragen aan de ontwikkeling van het land. Alfaisi concludeerde: “Om iets goeds te doen voor Suriname, hebben we elkaar nodig.”

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Nederland, Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeNederlandDOE voorzitter Steven Alfaisi spreekt met Surinaamse diaspora Nederland