dinsdag 28 maart 2023
30 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
5
(1)

Doe-voorzitter mist concrete actie van de regering

lees ook ...

SCBA vermaant de bevolking om op 24 maart vredig te proteste...

De Suriname Chinese Business Alliance (SCBA) heeft op 21 maart jongstleden het volgende in verband met de protestactie van 24 maart aanstaande, ter attentie van de bevolking van Suriname gebracht.  ...

DOE-voorzitter Steven Alfaisi vindt de jaarrede heel traditioneel. Het zit opnieuw vol met opsommingen, wenselijkheden, goede voornemens. Zijn ervaring is echter, dat deze regering niet naleeft wat hij zegt. Deze leider mist concrete acties van de regering. Zaken, die de regering had beloofd zijn nog steeds niet aangepakt.

“We zijn niet anders gewend van de jaarredes van de afgelopen tientallen jaren en deze was niet anders. Mooie woorden en plannen over wat men gaat doen en deze presenteren is fantastisch, maar die raken mijn hartje niet. Mijn gegeven vertrouwen is intussen geschaad. Doen nu, dat is voor mij het meest waardevolle en precies daarin zijn de rest van de samenleving en ik geïnteresseerd,” aldus Alfaisi.

. “De informele goudsector, abnormaal hoog kwikgebruik, een eenzijdige productiesector en negatieve groei van de economie, onduidelijk sociaal vangnet programma, toenemende belastingdruk op loontrekkers, het ontbreken van een anti-corruptie commissie, politici en functionarissen die hun vermogen notarieel nog niet hebben vastgelegd, nepotisme, inferioriteit bij benoemingen etc.,” zo zet Alfaisi een paar zaken op een rij.

Er zijn ook positieve zaken  op het monetaire vlak. De koers is al een tijd stabiel. “Evenwel komt dit met een prijs van het omhoogschieten van de inflatie. Ik zie ook wat goede zaken gebeuren op het vlak van het versterken c.q. de onafhankelijkheid van de rechtsstaat inzake de rechterlijke Macht, het Openbaar Ministerie en een aantal andere instituten. Maar, een stabiele wisselkoers is niet voldoende,” zegt hij verder.

De regering hoort naar zijn mening ook aan zichzelf te werken en de volgende zaken achterwege laten. “Opgeblazenheid, populisme, middelmatigheid, nepotisme en het maken van vele loze beloften moet deze regering achterwege laten en beter doen. Men moet kiezen voor eerlijkheid, transparantie, rechtvaardigheid, deskundigheid, duurzaamheid en Suriname en de Surinamer op de eerste plaats zetten,” somt de politicus nogmaals op.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDoe-voorzitter mist concrete actie van de regering