DOE voorzitter Alfaisie is juicht het feit dat Wim Dwarkasing en Herman Alendy benoemd zijn in de raad van commissarissen van Staatsolie toe. Deze benoeming is een eis geweest van The Organic Movement tijdens de acties. DOE heeft ook altijd gepleit voor het plaatsen van ter zake deskundigen op posten zonder te kijken naar etniciteit, politieke kleur of andere kenmerken die niet nodig zijn om een goede job te doen. Volgens de voorzitter is dit een heel goede actie van de overheid.
“The Right Surinamer/Sranansma on the Right Place!” Met het hart op de juiste plek natuurlijk. Als we dit uiteindelijk niet structureel gaan blijven doen en opvoeren, dan zal elke poging voor duurzame ontwikkeling van ons land gedoemd zijn te mislukken”, aldus Alfaisi.
De prestaties van deze twee heren in de samenleving zijn bekend, en kunnen worden nagetrokken. Zij hebben het goed gedaan in de mining bedrijven waar zij werkzaam waren, en deze gegevens zijn niet onbekend in de samenleving. Hiermee heeft de regering gehoor gegeven aan één van de oproepen vanuit de samenleving. Hopelijk is de regering hiermee gestart met het herwinnen van het geschonden vertrouwen.
“Maar wij roepen nog geen ‘Hosanna en Halleluja’. Het krioelt nog teveel van ondeskundige familieleden, partijleden en vrienden van politieke toppers binnen de regeringsstructuren, op commissariaten als hoogste leidinggevenden, in staatsbedrijven, in regeringscommissies en RvC’s en raden van toezicht. Totdat deze zichtbaar zijn gemaakt en zijn vervangen met deskundigen, mogen we even op onze buik schrijven, een duurzame toekomst,” zegt de politicus.
Alfaisie wil niet praten over “onkundige, gangster, puur op etnisch georiënteerde, op entertainmentgerichte en populistische politieke leiders die wij zelf ook kiezen en dus bewust of onbewust ons ongunstig lot voor de toekomst zelf bepalen. Want in feite ligt dit probleem bij hen of toch bij ons?”