woensdag 21 februari 2024
24 C
Paramaribo
9.5 C
Amsterdam
5
(1)

Dodental stijgt na Marapi-vulkaanuitbarsting in Sumatra

lees ook ...

Collectieve rouwbijeenkomst tot slaaf gemaakte Afrikaanse vo...

Collectieve rouwbijeenkomst tot slaaf gemaakte Afrikaanse voorouders en hun nazaten. De bijeenkomst is op zaterdag 30 maart 2024 Barkstraat 1 te Zaandam aanvang 14.00 uur Aanleiding collectieve rou...

Het is triest om te horen over de gevolgen van de uitbarsting van de Marapi-vulkaan op Sumatra. De situatie lijkt zeer gevaarlijk te zijn, en het aantal slachtoffers en de verwoesting van nabijgelegen dorpen benadrukken de ernst van de gebeurtenissen.

De inzet van bergingswerkers onder dergelijke gevaarlijke omstandigheden getuigt van moed en toewijding. De steilheid van de hellingen en de voortdurende uitbarstingen maken de operatie zeker uitdagend.

Het is goed dat er evacuaties zijn uitgevoerd bij de eerste uitbarsting en dat er maatregelen worden genomen om de omwonenden te beschermen tegen de aswolken. De tijdelijke stopzetting van de zoekacties vanwege een tweede uitbarsting benadrukt de onvoorspelbaarheid van dergelijke natuurlijke gebeurtenissen en de moeilijkheden waarmee hulpverleners worden geconfronteerd.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Buitenland, Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeBuitenlandDodental stijgt na Marapi-vulkaanuitbarsting in Sumatra