donderdag 13 juni 2024
27 C
Paramaribo
10.7 C
Amsterdam
0
(0)

Dodelijke en ernstige aanrijdingen weg naar Pikin Saron;truckchauffeur vlucht bos in

lees ook ...

Training in Nickerie versterkt Waterschappen: LVV en ROS bun...

Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft in samenwerking met het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) en met ondersteuning van de IICA Project Uitvoering (PEU) een...

Op maandag 21 augustus 2023 vonden er in de vroege ochtend twee ernstige aanrijdingen plaats op de weg naar Pikin Saron. Een 26-jarige bromfietser kwam om het leven bij de eerste aanrijding, terwijl een 65-jarige voetganger zware verwondingen opliep bij de tweede aanrijding. In de eerste aanrijding, gemeld omstreeks 01.05 uur, waren een bromfietser en een voetganger betrokken.

De politie van bureau Zanderij ontving de melding via het Command Center en snelde naar de plaats van het ongeval. Bij aankomst bleken de drie slachtoffers al op eigen initiatief naar de RGD-poli in Pikin Saron te zijn vervoerd. Helaas overleed de 26-jarige bromfietser G.K., vermoedelijk de veroorzaker, op de poli. Een arts bevestigde officieel zijn overlijden.

Het voorlopige onderzoek toonde aan dat zowel de voetganger als de bromfietser met een duorijder aan de linkerzijde van de weg bewogen van Pikin Saron richting Apoera. Door onbekende reden vond een aanrijding plaats, met verwondingen voor de bromfietser, zijn duorijder en de voetganger. De duorijder met schaafwonden en de voetganger met een beenfractuur werden met een ambulance van Surcad naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) gebracht.

Het levenloze lichaam van G.K. werd op bevel van het Openbaar Ministerie in beslag genomen voor obductie. Aangezien G.K. een militair was, is het onderzoek naar dit tragische incident overgedragen aan de Militaire Politie (MP).

Tweede aanrijding
Bij de tweede aanrijding, die omstreeks 05.00 uur plaatsvond, was een truck betrokken bij een aanrijding met een voetganger. De 65-jarige voetganger C.M. liep hierbij ernstige verwondingen op. Het incident vond plaats nabij de plek van de eerste aanrijding en leidde tot grote opschudding onder de dorpsbewoners.

De politie van bureau Zanderij onderzocht de locatie van het ongeval en ontdekte dat zowel de truckbestuurder als de voetganger in de richting van Pikin Saron gingen. C.M. liep ernstige verwondingen op, waarna de truckchauffeur het bos in vluchtte vanwege de reactie van omstanders.

De zwaargewonde voetganger werd met een Surcad-ambulance naar de Spoedeisende Hulp van het AZP gebracht. De politie nam de truck in beslag in afwachting van verder onderzoek.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDodelijke en ernstige aanrijdingen weg naar Pikin Saron;truckchauffeur vlucht bos in