woensdag 21 februari 2024
23 C
Paramaribo
9.2 C
Amsterdam
0
(0)

Dodelijk ongeluk: tractor overrijdt werknemer in rijstareaal bij Prins Bernardpolder

lees ook ...

Op vrijdag 1 december 2023, rond 12.00 uur ‘s middags, is de 56-jarige combine-operator M.H. tijdens landbouwwerkzaamheden in een rijstareaal te Sabana, in de omgeving van Prins Benardpolder, dodelijk overreden door een tractor. Na melding van het ongeval heeft de politie van het bureau Nieuw Nickrie de locatie bezocht voor onderzoek.

Bij aankomst werd het slachtoffer, dat geen tekenen van leven meer vertoonde, aangetroffen op het rijstareaal. Een arts heeft officieel de dood van het slachtoffer vastgesteld.

Uit het politieonderzoek blijkt dat het slachtoffer al meer dan zeven jaar als combine/tractor operator werkte. Op de bewuste dag belde M.H. rond 11.45 uur ‘s ochtends tijdens natte grondbewerkingswerkzaamheden met zijn werkgever en meldde pijnen in zijn keel, die hij nabij zijn maag voelde.

Hij vroeg zijn werkgever om pijnstillers mee te nemen, samen met eten en brandstof voor de tractor, wanneer hij naar het rijstareaal zou komen. De werkgever begaf zich rond 12.15 uur ‘s middags naar het rijstareaal, maar zag zijn tractor niet. Daarom keerde hij terug naar huis en ging op de bromfiets terug naar zijn landbouwperceel om de tractorchauffeur te zoeken.

Bij de tractor aangekomen, ontdekte de werkgever dat het bovenlichaam van zijn werknemer tegen het rechterachterwiel in het water lag, terwijl het wiel nog draaide. Hij schakelde de tractor uit en informeerde de politie over het incident.

Volgens de arts heeft het slachtoffer vermoedelijk een hartaanval gehad, waarna hij met zijn bovenlichaam aan de voorzijde van het rechter voorwiel viel en zijn linkervoet vast kwam te zitten tussen de twee versnellingshandels.

Op instructie van het Openbaar Ministerie is het levenloze lichaam van de tractoroperator overgedragen aan de nabestaanden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDodelijk ongeluk: tractor overrijdt werknemer in rijstareaal bij Prins Bernardpolder