Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Dochter van Leo Brunswijk overleden

Geplaatst

op

Leo(1)

Leo Brunswijk’s 17-jarige dochter Nischa is zaterdag na een kort ziekbed overleden. Zondag had zij een hoge temperatuur. Woensdag werd zij opgenomen in het Diakonessenhuis en is daarna overgeplaatst naar het Academisch ziekenhuis waar zij dezelfde dag is overleden.

Men nam aan dat Nischa het coronavirus had opgelopen maar later bleek dat zij lever- en nierfalen had waardoor de mogelijkheid dat zij vergiftigd is geworden in overweging wordt genomen. Het lichaam is op aanvraag van de familie in beslag genomen door het Openbaar Ministerie voor verder onderzoek. Er zal ook nagegaan worden waar zij is geweest en wat zij heeft gegeten.

Leo Brunswijk is de jongere broer van Ronnie Brunswijk (vicepresident van Suriname tevens voorzitter van de politieke partij ABOP)

Culturu.com

23 Reacties
23 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Zwartje
zondag 6 september 2020 03:38

Gecondoleerd en heel veel sterkte.

Nu tata . San e psa ? Komt tijd komt raad
zondag 6 september 2020 04:52

Gecondoleerd familie Brunswijk en sterkte toegewenst .

Vivian
zondag 6 september 2020 06:12

Gecondoleerd. Ik hoop niet dat ze is vergiftigd want dat is vies spel zeer zeer kwalijk als dat in Suriname gebeurd. Dat no kang. We leven niet in Rusland. Ik hoop niet dat ze is vergiftigd. Maar gewoon een natuurlijke dood . Erg erg erg moge haar ziel in vrede rusten

Boomtak
zondag 6 september 2020 06:23

Als ze is vergiftigd moet haar lichaam naar het buitenland voor verder onderzoek. Het valt me op dat de president en VP heel erg stil zijn over de zaak dat Bouterse bedreigd met de stad hermetisch afgesloten zal worden als de koning naar Suriname komt. Is dit een signaal? Recht moet geschieden.

Mister X
zondag 6 september 2020 06:48

Zielig. Hard dat men een jong kind dit aandoet. Vies vals als ze vergiftigd is. Alle beelden opzoeken. Telefoon onderzoek. Het moet stoppen nu.wie kan je nu vertrouwen.Neem je glas mee naar de toilet drink niet meer uit je glas als je het vergeten bent. Als zecgif in een glas zetten dan moet dat glas breken als ze obia heeft. Haar oom heeft wel obia. Hem gaan ze niet kunnen vergiftigen. Wel moet hij nu baden tegen corona. Nieuwe gif met Corona is dubbel toch.

Sonja
zondag 6 september 2020 08:28

Sterkte fam. Brunswijk. Kinderen horen niet eerder als de ouders te gaan. Maar helaas hebben wij dat niet in de hand. 🙏🌻

Michel
zondag 6 september 2020 10:50

Gecondoleerd, familie Brunswijk
Heel veel sterkte in deze moeilijke periode.

Wie heeft dit op zijn of haar geweten ?
zondag 6 september 2020 17:42

Sterkte hoor familie Brunswijk. Ik gun dit niemand . Ala pir tifi a no lafu . Ik hoop dat ze niet vergiftigd is . Als dat zo is a dader no man sribi .

Vliet
zondag 6 september 2020 18:19

Dis tranga fu tjari.No mang:in de bloei van haar leven.Komt tijd ,komt raaf

Linda
zondag 6 september 2020 22:27

R.I.P jongedame
Familie sterkte met dit groot verlies.

Wanneer je teveel kwik in je lichaam hebt gehad begeven je ingewanden het ook.
Onze wateren zijn zwaar vervuild met kwik en niet te vergeten de vissen die ook dood gaan door kwik. De Wilde dieren die gegeten worden waarvan ook hun lichaam vol met kwik zit.
Mensen ophouden boes metie te eten.

Lorette
maandag 7 september 2020 05:22

Gecondoleerd en heel veel sterkte

Mildred
maandag 7 september 2020 05:32

Hopelijk kan de anatoom patholoog meer duidelijkheid geven. A hati. Zo jong. Nee waarom moet een jong meisje zo vroeg ons verlaten. Ik wens de nabestaanden heel veel sterkte.

Rama
maandag 7 september 2020 07:46

Dit is ook mijn Suriname.
Ze hebben niet eens meteen gekeken wat er is.
iedereen na aan corona.
In Nederland hadden ze binnen een paar uur geweten wat er aan de hand was en zou ze leven nu.
Maar ja, er komen nu verhalen op gang dat ze vergiftigt is.
Nee , wij hebben geen goede medische zorg meer, omdat het beest Bouterse al ons geld
heeft gestolen en wij de medische zorg niet op peil hebben kunnen houden.
Ik hoop dat de ziekenhuizen snel weer de zorg kunnen bieden waar wij recht op hebben.

Silla
maandag 7 september 2020 10:23

Rama, chan vreet van ons nu op ,,,,het is nu een condoleance .dom wijfje .

Jack
maandag 7 september 2020 10:42

Rama snapt niet dat bij de dood geen ruzie gemaakt moet worden, laat beest weg hier. iemand is overleden en toon een beetje respect moge haar ziel in vrede rusten.

Rosa
maandag 7 september 2020 13:46

Rosa

Rosa
maandag 7 september 2020 13:50

Rama het onderzoek afwachten, want nier en lever falen kunnen het lichaam ook zelf vergiftigen.We hopen dat het geen misdrijf is.Sterkte familie.

Maatje
maandag 7 september 2020 18:05

Misschien had ze acute nierfalen, dan vergiftig je je eigen lichaam,omdat afvalstoffen niet uit je lichaam,kunnen omdat je nieren niet goed werken.Het heeft dan niets te maken dat een persoon haar heeft vergiftigd.Sterkte fam.Gecondoleerd.

Somair
zaterdag 12 september 2020 21:21

Gecondoleerd fam Brunswijk . 17 jarige dochter valt ontiegelijk zwaar om te dragen

Sandra
zondag 13 september 2020 14:16

Sterkte voor de familie

Hedwig.Callender
maandag 14 september 2020 07:44

Gecondoleerd en sterkte toegewenst familie Brunswijk, God geve haar de eeuwige rust en vrede

Rita
maandag 14 september 2020 08:34

Gecondoleerd en Sterkte aan de familie

Penny
maandag 14 september 2020 18:53

Hoe gek moet je zijn om te denken dat het meisje is vergiftigd.we zijn niet in wit_rusland . Alleen onze Gajadin van de VHP zou met een verzinsel kunnen komen. Van horen zeggen en uit betrouwbare bron vernomen.allemaal café praatjes.Advertentie

Suriname

President Santokhi belooft ‘Veiligheid’

Geplaatst

op

President Chan Santokhi. Beeld Stvs

Op 29  september, de dag van de jaarrede, zei  president Santokhi  dat de  regering de controle op de naleving en handhaving van de openbare orde zal opvoeren om het veiligheidsgevoel van de burger te vergroten.

Veiligheid in buurten is voor het ministerie van Justitie en Politie  in de kustvlakte en in het binnenland een sleutelactiviteit. Het politiekorps wordt gestroomlijnd voor een slagvaardiger optreden. We versterken dit dienstjaar 2021 de afdelingen Narcoticabrigade en Fraude. Dat geldt ook voor het instituut buurtmanagement en de surveillance- en inlichtingendienst,” gaf de president aan bij het toespreken van zijn gehoor.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Psychiatrisch Centrum Suriname 125 jaar

Geplaatst

op

Pcs 2

Vandaag is het PCS honderd en vijfentwintig jaar oud. De bouw van het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS) werd gestart op de plaats Wolffenbüttel in 1892.  De eerste patiënten werden op 01 oktober 1895 opgenomen. De inrichting heette toen “Inrichting ter Verpleging van Krankzinnigen te Wolffenbuttel”.

De inrichting ter Verpleging van Krankzinnigen te Wolffenbüttel is nu uitgegroeid tot een uitgebreid en modern alsook ISO-gecertificeerd kenniscentrum en is vandaag aan de dag een referentiekliniek op het gebied van geestelijke gezondheid, waar een ieder met psychische klachten terecht kan voor kwalitatief hoogwaardige geestelijke gezondheidszorg.

De psychiatrie in Suriname is jarenlang een taboeonderwerp geweest en mensen met psychische klachten werden om diverse redenen gestigmatiseerd, waardoor de drempel om hulp te zoeken heel hoog was. Hoewel er steeds meer mensen toestappen naar het PCS voor poliklinische hulp, blijkt uit het bevolkingsonderzoek van 2015 dat er nog steeds  een drempel is voor mensen die hulp zoeken voor depressie en angstklachten.

Om landelijk bereikbaar en toegankelijk te zijn voor een ieder in Suriname biedt het PCS via partnerschappen met de Regionale Gezondheidsdienst en Medische Zending op regelmatige basis de nodige psychische hulp aan de bewoners van de districten en personen in het (verre) binnenland.

Wat betreft opvangfaciliteiten is er ook vooruitgang geboekt de laatste tien jaren. Het Kinderpaviljoen werd in gebruik genomen en er werd meer gestalte gegeven aan de verslavingszorg via de Polikliniek verslavingszorg (voorheen Bureau Alcohol & Drugs) en de Detoxificatiekliniek. Verder werden enkele diensten en afdelingen opgezet ten behoeve van de zorg, zoals het Dagcentrum, de Spoedeisende Psychiatrie en recentelijk de afdeling Broki.

Vanwege de covid-19 pandemie moest ook de dienstverlening van het PCS aangepast worden aan de covid regels. Het personeel en de cliënten zullen vanwege deze bijzondere omstandigheid de hoogtepunten en ontwikkelingen die het PCS de afgelopen 125 jaar heeft doorstaan op sobere wijze herdenken. Ook zullen er enkele personen met een bijzondere staat van dienst en bijdrage aan de verdere ontwikkeling van PCS worden voorgedragen voor een presidentiële onderscheiding. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen