maandag 15 augustus 2022
28.7 C
Paramaribo
24.8 C
Amsterdam
0
(0)

Dochter Irvin Kanhai wederom in de advocatuur

lees ook ...

Goodwill swim meet in Trinidad & tobago

De 26ste editie van de jaarlijkse Goodwill Swim Meet wordt de volgende week gehouden in Trinidad & Tobago twee jaar nadat Suriname gast- en organiserend land was van de 26ste editie van dit zwem e...

Aashna Wandani Radha Kanhai is vandaag beëdigd tot advocaat bij het Hof van Justitie. Zij was van 2004 tot 2011 als advocaat verbonden aan het Juridisch Adviesbureau Kanhai NV. Van 2012 tot 2020 was zij buitengewoon en gevolmachtigd ambassadeur van de Republiek Suriname in India evenals niet-residerend ambassadeur van de Republiek Suriname in Bangladesh en in Sri Lanka.

Zij zegt: “Vrouwe Justitia was in mijn leven al vroeg present; eerst door de aanwezigheid van mijn moeder, de eerlijkste vrouw die ik ken en daarna toen mijn vader zijn tweede roeping verwerkelijkte, de rechtenstudie. Een tweede kans, hij transformeerde van bosbouwer naar bevlogen jurist en charismatische advocaat”, zei Kanhai, dochter van de bekende advocaat Irvin Kanhai. “Vandaag is voor mij een tweede kans om aan de slag te mogen als advocaat. Ik dank mijn ouders, Irvin en Koesma, mijn broers Ashwien en Shakti en hun gezin en mijn lieve dochter Imaan en mijn vrienden voor hun ondersteuning.”

Ashna Kanhai gaat zich in het bestuursrecht bekwamen. Het voor handen hebben van een goed geoutilleerd en consistent bestuursrecht is in deze een grote noodzaak waar we in Suriname zeker aan moeten werken. “De lacune van bezwaar en beroepsregels en instituten en het belang van codificering van algemene beginselen van behoorlijk bestuur, zijn enkele aandachtspunten in deze”, zei Kanhai in haar toespraak na haar beëdiging.

“Ik heb vernomen dat een conceptwet Algemeen bestuursrecht is geconcipieerd en kijk uit naar de formalisering van deze wet. Ik geef hierbij mee een citaat van Keizer Justitianus, Recht is wat in elk land nuttig is voor allen of voor het grootst mogelijke aantal. Justinianus is voor de rechtsontwikkeling en vooral het codificeren van recht, fundamenteel geweest”, aldus advocaat Aashna Kanhai.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDochter Irvin Kanhai wederom in de advocatuur