maandag 22 april 2024
25 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
5
(1)

Docenten van avondopleiding in beraad voor betaling lesurenvergoeding

lees ook ...

Cashpoint geldautomaten frustreren burgers

Men ervaart steeds meer frustraties bij het gebruik van de pinautomaten van Cashpoint en klachten hebben de redactie van GFC bereikt. Pasjes worden ingeslikt of er worden verzoeken gedaan om een ander...

Een aanzienlijk aantal parttime en enkele voltijdse docenten van de Avondopleiding voor de Akte van Hoofdonderwijzer AOH (Hoofdakte) heeft dinsdag besloten tot actie over te gaan, waardoor er geen lessen meer worden gegeven. Docenten uit Paramaribo hebben dinsdag vergaderd om de afgelopen periode te evalueren en een definitief standpunt in te nemen over hun actiemodel. Deze actie wordt gesteund door docenten uit Moengo en Nickerie, evenals diegenen die lesgeven aan de Avondopleiding De Nieuwe Leerkracht, ADNL.

Tijdens de vergadering werd het geplande actiemodel besproken en werd het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur opgeroepen om de volledige lesurenvergoeding uit te betalen. Daarnaast uitten de docenten hun teleurstelling over het gebrek aan reactie van het ministerie op hun brief van 15 februari 2024.

De volgende besluiten zijn genomen tijdens de vergadering:

  • De docenten gaan onmiddellijk in beraad, wat betekent dat er vanaf gisteren geen lessen meer worden gegeven.
  • De geplande hertentamens zullen niet doorgaan.
  • Het jaarprogramma zal worden afgerond volgens het programma van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, zonder inhaallessen.
  • De lessen zullen worden hervat zodra de lesurenvergoeding op de bankrekening van de betrokkenen staat.

Aan het einde van de vergadering is er een rappelbrief opgesteld, gericht aan onderwijsminister Henry Ori en ondertekend door alle aanwezige docenten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDocenten van avondopleiding in beraad voor betaling lesurenvergoeding