zondag 7 augustus 2022
34 C
Paramaribo
19.6 C
Amsterdam
5
(2)

Docenten IOL stellen minister Levens ultimatum

lees ook ...

Kind overleden op Spoedeisende Hulp; Volksgezondheid start o...

Het ministerie van Volksgezondheid stelt een onderzoek in naar de  omstandigheden in verband met het overlijden van een kind op de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Vanuit de...

Docenten van het Instituut voor de Opleiding van Leraren (IOL) weten nog steeds niet om welke reden, de directeur van het IOL, Robert Peneux is ontheven uit zijn functie. Daarom hebben zij een brief gericht aan minister Marie Levens. In de brief wordt naar duidelijkheid gevraagd en stellen de docenten de minister een ultimatum tot vrijdag om geïnformeerd te worden over de ontheffing.

Gisteren hielden de docenten een vergadering, waarbij er aan het directieteam gevraagd werd wat de reden is van de ontheffing. Peneux mocht niet aanwezig zijn op de vergadering. De docenten zijn niet te spreken hierover, en lieten hun misnoegen horen.

Zij  zijn niet betrokken, noch  op de hoogte gesteld door het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur over de ontheffing van Peneux.  Via de media hebben zij vernomen, dat de directeur is ontheven. De docenten zijn het helemaal niet eens met de manier hoe de minister met Peneux is omgegaan.

Onder leiding van Peneux werd er gewerkt aan de transformatie van het IOL en de structuur. Een verworvenheid van de directeur is de transformatie van het IOL naar een hbo-opleiding.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDocenten IOL stellen minister Levens ultimatum