maandag 4 maart 2024
29 C
Paramaribo
11.4 C
Amsterdam
0
(0)

Docenten AHKCO worden actief betrokken bij accreditatieproces

lees ook ...

Suriname betrokken bij belangrijke CELAC-top in Saint Vincen...

De 8ste Top van de Gemeenschap van Latijns-Amerikaanse en Caribische Staten (CELAC) is een cruciale conferentie waar Latijns-Amerikaanse en Caribische landen samenkomen om regionale samenwerking en in...

Docenten van de Academie voor Hoger Kunst- en Cultuuronderwijs (AHKCO) worden actief betrokken bij het accreditatieproces. Er is in verband hiermee op zaterdag 9 april een workshop georganiseerd in het Lalla Rook-gebouw in verband met de kwaliteitsverbetering en de weg naar accreditatie. Het thema van deze workshop was: ‘De rol van de docent in het proces van accreditatie.’

Volgens directeur Jane Kolf-Bergraaf is het belangrijk om als opleiding te weten waar je staat en waar je naartoe gaat. AHKCO is bijkans drie jaar terug gestart met het proces tot het accrediteren van de verschillende opleidingen.

Tijdens deze workshop is de individuele verantwoordelijkheid die er bij iedere belanghebbende ligt, benadrukt. Het gaat bovendien om een gezamenlijke inzet om het uiteindelijk doel, accreditatie, te bereiken.
Die gedachte is ook door de directeur van het Beroepsonderwijs, Gracia Valies-Ormskirk als de directeur van de AHKCO, Kolf-Bergraaf in hun toespraken aangehaald.

Tijdens de workshop werd er van de aanwezigen gevraagd om het ontwikkelproces van de accreditatie in beeld te brengen, waarbij er per fase moest worden bekeken waar jij je als individu bevindt. Middels de interactieve en reflectieve opzet van de workshop zijn de docenten herinnerd aan hun belangrijke rol binnen het geheel.

Belangstellenden kunnen zich inschrijven op AHKCO voor de studierichtingen Journalistiek, Sociaal Cultureel Vormingswerk en Beelden Kunsten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDocenten AHKCO worden actief betrokken bij accreditatieproces