maandag 6 februari 2023
23.8 C
Paramaribo
3.9 C
Amsterdam
1
(1)

DNA voorzitter en assembleelid bij sociaal project RUMAS

lees ook ...

Moslimorganisaties richten open brief aan de President

Het bestuur van de Madjilies Moslimien Suriname en het Verbond van Islamitische Organisaties in Suriname hebben namens de Islamitische organisaties: FIGS, SIS, SMF, AI, PJIS en SIO, op 27 januari een ...

Voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), Marinus Bee, MSc LL.B en parlementariër drs. Patricia Etnel MPA, bezochten op dinsdag 20 december 2022 stichting RUMAS. Dit in verband met de ‘Gi grantangi nanyang prisiri’ voor sociaal zwakkeren.

Elk jaar viert RUMAS in december haar ‘Gi grani nanyang prisiri’ voor driehonderd sociaal zwakkeren in de Surinaamse samenleving. Tijdens de activiteit wordt er feestelijk aandacht besteed aan jongens die eerder in aanraking zijn gekomen met de politie en minderbedeelden. Dit doet de stichting door middel van het helpen met de bediening, socializen met de mensen en iets met deze specifieke doelgroep te doen door hen bijvoorbeeld toe te spreken.

Voorzitter Bee heeft tijdens het bezoek aangegeven dat het een bijzondere dag is. “Een dag waarbij de eenheid wordt ervaren onder elkaar”. De DNA- voorzitter zei blij te zijn dat de organisatie, het initiatief neemt om jaarlijks deze groep te gedenken.

Stichting RUMAS werd op 26 augustus 2009, opgericht  door Emmy Hart met ondersteuning van Mildred Kloof. De stichting heeft als doel vroegtijdige schoolverlaters, risicojongens en jongens die in aanraking zijn gekomen met de justitie een nieuw perspectief te bieden. Dit nieuw perspectief wordt ze aangeboden door hen weer aan het onderwijsproces te laten deelnemen, plaatsing in een baan of ondersteuning met het opstarten van een eigen onderneming.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDNA voorzitter en assembleelid bij sociaal project RUMAS