vrijdag 29 maart 2024
24 C
Paramaribo
8.9 C
Amsterdam
0
(0)

DNA-voorzitter vindt dat economistenvereniging bestaansrecht heeft bewezen

lees ook ...

Vicepresident Brunswijk loopt mee voor bewustwording over sp...

Op donderdag 21 maart 2024 heeft vicepresident Ronnie Brunswijk op opmerkelijke wijze zijn steun betuigd aan mensen met een speciale hulpvraag. Dit deed hij door deel te nemen aan een bewustwordingslo...

De Vereniging van Economisten in Suriname (VES) moet haar kritische houding behouden, vindt de voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), Marinus Bee. Dit zei hij ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van de VES op maandag 17 oktober in Royal Torarica.

“Met het vijftigjarig bestaan bent u inderdaad een gevestigde orde in de Surinaamse economische wereld. Voor de oppositionele partijen is de VES altijd een welkome partner, maar voor de coalitie zijn het maar kritische mannen die alles weten en niets doen. Voor mij bent u een ontwikkelingspartner.”  De parlementsvoorzitter meent dat de VES haar kritische houding moet behouden.

Als feedback zei Bee aan de organisatie om aan evaluatie te doen. Vooral om de boodschappen zodanig naar de samenleving over te brengen dat iedereen die begrijpt. “U bent deskundig, het heeft geen zin om alleen academische en vaktermen te gebruiken, maar die samenleving begrijpt er niets van.”

Behalve de voorzitter waren ook andere parlementariërs aanwezig bij de herdenking van het vijftigjarig bestaan. Naast volksvertegenwoordigers was ook president Chandrikapersad Santokhi aanwezig.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDNA-voorzitter vindt dat economistenvereniging bestaansrecht heeft bewezen