Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

DNA-voorzitter stelt pg op de hoogte over goedkeuring vordering tegen Hoefdraad

Geplaatst

op

Baidjnath Panday Roy

De procureur generaal, Roy Baidjnath Panday is op de hoogte gesteld over de goedkeuring van de vordering tegen ex-minister van Financiën Gillmore Hoefdraad. Deze mededeling is schriftelijk gedaan. De voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), Marinus Bee heeft ook president Chan Santhoki schriftelijk meegedeeld.

Het parlement heeft op donderdag 6 augustus 2020 in een Openbare vergadering goedkeuring gegeven aan het gerechtelijk onderzoek te kunnen starten. Alle desbetreffende autoriteiten zijn onmiddellijk op de hoogte gesteld. De pg heeft door het vorig parlement geen goedkeuring gekregen om Hoefdraad te volgen.

Tot op dit moment is Hoefdraad niet gezien in Suriname. Eerder is gezegd dat hij is afgereisd naar Surinames buurland Guyana. Alhoewel er een uitreisverbod was afgevaardigd door de pg. Er zal nu actie ondernomen worden. – Culturu.com

2 Reacties
2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
De waarheid
zondag 9 augustus 2020 09:20

Haal hem terug, want de beerput moet open.
En niet zo aardig zijn deze keer, want die man is net als de andere van zijn partij heel slecht en gemeen bezig geweest over de ruggen van andere

Wim
zondag 9 augustus 2020 10:43

De PG R. Baidjnath Panday is een aantal jaren geleden door bouterse benoemd. Bouta heeft geprobeerd de PG voor z’n karretje te spannen in het 8 december proces, maar het is hem niet gelukt! Ik heb respect voor deze PG die als een van de weinigen zijn rug recht heeft gehouden en nu voortvarend zijn werk voortzet. Het tijdperk van verregaande corruptie onder leiding van D.D.B en zijn Nationale Decpetie/Dieven Partij is voorbij!Advertentie

Suriname

Vliegverkeer Suriname-Nederland wordt genormaliseerd

Geplaatst

op

President Santokhi In Dna. Foto Gov Tv

Het vliegverkeer tussen Suriname en Nederland wordt genormaliseerd. Althans dit is het streven van de regering. “De vluchten krijgen in stede van repatriatie een commercieel karakter. Betrokkenen kunnen hun tickets rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappijen aanschaffen. Het overleggen van een negatieve COVID-19-test vóór het instappen en tien dagen quarantaine – in een door de overheid aan te wijzen faciliteit en op eigen kosten – zijn verplicht.” Dit zei president Chan Santokhi gisteren in zijn COVID-19-statement.

Het staatshoofd zegt verder dat de vluchten steeds een beperkte capaciteit zullen hebben. “Verder zullen naast de Surinaamse regels ook de ICAO/IATA-regels in acht moeten worden genomen door de luchtvaartmaatschappij.” Ook de vluchten van en naar het binnenland worden hervat, onder naleving van de protocollen en na doorlichting van Zorg en Hoop door eventueel CASAS, zei het staatshoofd.

“Als er sprake is van een lokale uitbraak in de districten zal er in samenspraak met de districtscommissarissen worden besloten om eventueel het luchtruim te sluiten. De aanstaande openstelling van het luchtruim voor het binnenland is mede in het kader van de bestrijding van mogelijk armoede. De hotspots waar eventuele toenames van besmettingen komen zullen duidelijker worden gecommuniceerd, zodat mensen ontmoedigd worden.”

Iedere week zal de regering evalueren om na te gaan in hoeverre de genomen maatregelen effectief zijn, en of aanpassing van de maatregelen in de zin van verscherping van de maatregelen noodzakelijk is of dat juist een verlichting van de maatregelen mogelijk is.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Radio SRS slachtoffer van roofoverval

Geplaatst

op

463d7a80c4e3e821133932baa66cf5c1

Gisterochtend vroeg tegen 03.30 werd de Stichting Radio Omroep Suriname (SRS) binnengedrongen door gewapende criminelen nadat zij de bewaker hadden overvallen.

De criminelen maakten een brandkast buit met daarin een geldsbedrag. Er moet nog geïnventariseerd worden wat er nog meer is gestolen.

De bewaker liep bij de beroving  geen letsels op. Het is nog  niet bekend of de overval werd gepleegd door één of meerdere criminelen en of er al verdachten in beeld zijn  –  culturu.com

Lees verder

Meest gelezen