maandag 22 april 2024
25 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
5
(1)

DNA- voorzitter ontvangt nieuwe bundel met strafrechtelijke wet- en regelgeving

lees ook ...

Leerkrachten binnenland kunnen niet naar hun post

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft ook deze keer niet voldaan aan betalingsverplichtingen. De vervoerders weigeren daarom hun diensten te verlenen. Leerkrachten die naar hun pos...

De Stichting voor de Rechtsorde in Suriname (SriS) heeft twee exemplaren van het boek ‘SRiSbundel Strafrechtelijke wet- en regelgeving’ overhandigd aan de voorzitter van De Nationale Assemblée, Marinus Bee MSc. LL.B. Deze vierde bundel heeft als doel bij te dragen aan een breder begrip van de strafrechtelijke wet- en regelgeving en deze toegankelijk te maken voor alle burgers. De bundel bevat de recente wetswijzigingen en bevat tevens de memories van toelichting.

De overhandiging van de exemplaren vond plaats door de voorzitter van de SriS, Gerold Sewcharan, en Ruby Wittenberg. Eén exemplaar is bestemd voor de bibliotheek van het parlement. Tijdens de overhandiging is ook gesproken over de behandeling van het Burgerlijk Wetboek en is het idee van mogelijke samenwerking tussen het parlement en de stichting besproken.

De bundel is samengesteld met als doel de strafrechtelijke wet- en regelgeving gemakkelijker toegankelijk te maken voor alle burgers, met inbegrip van de recente wetswijzigingen en toelichtingen op de wetten. De overhandiging van de exemplaren aan de voorzitter van De Nationale Assemblée is een stap in de richting van het bevorderen van een breder begrip van juridische kwesties binnen de gemeenschap en het ondersteunen van het werk van het parlement.

De Stichting voor de Rechtsorde in Suriname (SriS) blijft zich inzetten voor het bevorderen van kennis en begrip van het rechtssysteem in Suriname en het stimuleren van samenwerking tussen verschillende stakeholders om een effectieve rechtsorde te waarborgen. De samenwerking met het parlement en andere instanties is van cruciaal belang om dit doel te bereiken en een rechtvaardige en transparante samenleving te bevorderen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDNA- voorzitter ontvangt nieuwe bundel met strafrechtelijke wet- en regelgeving