zaterdag 24 februari 2024
25 C
Paramaribo
3.5 C
Amsterdam
4.5
(2)

DNA-voorzitter en lid Etnel te gast bij Rumas-activiteit voor sociaal zwakkeren

lees ook ...

PTC-delegatie bespreekt samenwerking met Santokhi voor ontwi...

Een delegatie van het Polytechnic College Suriname (PTC) heeft een ontmoeting gehad met president Chandrikapersad Santokhi om te praten over de rol van de onderwijsinstelling bij de ontwikkeling van h...

Marinus Bee, de voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), en NPS-parlementariër Patricia Etnel hebben de Gi grani, Nyan nanga Prisiri’-activiteit van Stichting Rumas bijgewoond. Dit is een activiteit voor sociaal zwakkeren, die jaarlijks wordt georganiseerd voor 300 personen.

Tijdens de activiteit wordt er feestelijk aandacht besteed aan jongens die eerder in aanraking zijn gekomen met de politie en minderbedeelden.
Dit doet de stichting door middel van:
1. Het helpen met de bediening
2. Socializen met de mensen en
3. Iets met deze specifieke doelgroep te doen bijvoorbeeld hen toespreken.

Bee gaf aan, dat het een bijzondere dag is. “Een dag waarbij de eenheid wordt ervaren onder elkaar.” Hij is blij dat de organisatie, het initiatief neemt om jaarlijks deze groep te gedenken.

Achtergrond
Stichting RUMAS is opgericht door Emmy Hart ondersteund door Mildred Kloof, op 26 augustus 2009 en heeft als doel vroegtijdige schoolverlaters, risicojongens en jongens die in aanraking zijn gekomen met justitie een nieuw perspectief te bieden. Dit nieuw perspectief wordt ze aangeboden door hen weer aan het onderwijsproces te laten deelnemen, plaatsing in een baan en ondersteuning met het opstarten van een eigen onderneming.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDNA-voorzitter en lid Etnel te gast bij Rumas-activiteit voor sociaal zwakkeren