zondag 17 januari 2021
30.6 C
Paramaribo
5.9 C
Amsterdam
0
(0)

DNA-voorzitter bespreekt herstel relatie Nederland met ambassadeur Khargi

lees ook ...

Invoering BTW januari 2022

Ingaande 1 januari 2022 wordt de Belasting Toegevoegde Waarde (BTW) in Suriname ingevoerd. Deze mededeling deed minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning, gisteren, tijdens de openbare ve...

Parlementsvoorzitter Marinus Bee heeft het herstel van de relatie tussen Suriname en Nederland besproken met de nieuwe ambassadeur voor Suriname in Nederland, Rajendre Khargi. De ambassadeur bracht dinsdag een beleefdheidsbezoek aan de voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA).

Bee heeft Khargi voorgehouden dat hem een toffe job te wachten staat om de nationale belangen van het land te behartigen. “U heeft de volle ondersteuning van de president en mag zeker ook rekenen op de volle ondersteuning van DNA en de regeringscoalitie,” merkte hij op.

Zowel Bee als Khargi is het erover eens dat de stedenband, die in het verleden goede vruchten heeft afgeworpen, weer opgepakt wordt. De ambassadeur zei, dat hij na heel lange tijd een gunstige politieke wind ziet waaien in Suriname en dat die optimaal moet worden benut. Nederland heeft al te kennen gegeven, bereid te zijn om technische assistentie en expertise te verlenen.

Bee haalde verder aan, dat beide landen een historische band hebben. Er zijn concrete afspraken gemaakt tussen Suriname en Nederland voor samenwerking en die moeten maximaal worden benut op basis van wederzijds respect, zei de parlementsvoorzitter.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

13 REACTIES

13 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

-- Advertentie / TGX - 167802 --

meer Suriname

Covidmaatregelen 17 tot en met 23 januari 2021

De covid-19-maatregelen d...

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

B. Chotelall houdt verkoopdag

Suriname registreert 126ste coronadode

Amerikaanse Admiraal bezoekt Suriname

Waterkant krijgt nieuw aanzicht

Home Suriname DNA-voorzitter bespreekt herstel relatie Nederland met ambassadeur Khargi