woensdag 5 oktober 2022
32.2 C
Paramaribo
17.3 C
Amsterdam
0
(0)

DNA-voorzitter bespreekt herstel relatie Nederland met ambassadeur Khargi

lees ook ...

Kinderen Trio-dorp Amatopo voor het eerst naar school

De kinderen van het Trio-dorp Amatopo in het zuidwesten van Suriname zijn maandag voor het eerst naar school gegaan. Dit betekent dat niet alleen vierjarigen in de schoolbanken zitten, maar ook kinder...

Parlementsvoorzitter Marinus Bee heeft het herstel van de relatie tussen Suriname en Nederland besproken met de nieuwe ambassadeur voor Suriname in Nederland, Rajendre Khargi. De ambassadeur bracht dinsdag een beleefdheidsbezoek aan de voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA).

Bee heeft Khargi voorgehouden dat hem een toffe job te wachten staat om de nationale belangen van het land te behartigen. “U heeft de volle ondersteuning van de president en mag zeker ook rekenen op de volle ondersteuning van DNA en de regeringscoalitie,” merkte hij op.

Zowel Bee als Khargi is het erover eens dat de stedenband, die in het verleden goede vruchten heeft afgeworpen, weer opgepakt wordt. De ambassadeur zei, dat hij na heel lange tijd een gunstige politieke wind ziet waaien in Suriname en dat die optimaal moet worden benut. Nederland heeft al te kennen gegeven, bereid te zijn om technische assistentie en expertise te verlenen.

Bee haalde verder aan, dat beide landen een historische band hebben. Er zijn concrete afspraken gemaakt tussen Suriname en Nederland voor samenwerking en die moeten maximaal worden benut op basis van wederzijds respect, zei de parlementsvoorzitter.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

13 REACTIES

13 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDNA-voorzitter bespreekt herstel relatie Nederland met ambassadeur Khargi