vrijdag 21 juni 2024
25 C
Paramaribo
17.7 C
Amsterdam
0
(0)

DNA voorzitter Bee spreekt zich uit over Brandweerkazerne te Moengo

lees ook ...

MinOWC start projecten om leerachterstanden te verminderen

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) heeft leerkrachten opgeroepen om extra uren te draaien tijdens de vakantie om leerlingen met leerachterstanden te ondersteunen. Minister He...

In het district Marowijne in het stadje Moengo is er een politiebureau en een brandweerkazernr opgeleverd. Men startte in 2009 met de bouw van een brandweerkazerne en politiepost, maar  het project werd toen niet meer afgerond.

Afgelopen jaar werd er  weer een aanvang gemaakt met het project, dat het in twee fasen uitgevoerd zal worden. In fase één zijn nu de gebouwen van de brandweer, politie, twee dienstwoningen en één logeergebouw afgebouwd, waarna de infrastructuur zal worden aangepakt.

DNA voorzitter Marinus Bee MSc. LL.B, gaf in deeNationale Assemblee een terugblik van de periode waarin het besluit van de bouw van de panden is genomen. “Wij hebben protesten gehad van jongeren uit het district, want zij konden niet begrijpen waarom er prioriteit gegeven werd aan een brandweerkazerne en een politiepost boven sportvelden” zei DNA-voorzitter Bee. Verder gaf de voorzitter ook aan dat met de oplevering, de politie- en brandweerzorg maximaal moet geschieden.

De voorzitter zei tevreden te zijn met het ‘Buurtmanager project’ en gaf aan dat dit ervoor zal zorgen dat de samenleving en de politie dichterbij elkaar komen. ‘De samenleving moet vertrouwen hebben in de politie en de brandweer, om de veiligheid in het district te verbeteren’, zei de voorzitter.

Parlementariër Genevievre Jordan BEd zei uit te kijken naar meerdere projecten vanuit het ministerie van Justitie en Politie, om zodoende het gebied duurzaam te ontwikkelen. De parlementariër vroeg ook aandacht voor het onderbrengen van het bureau slachtofferhulp en een bureau voor slachtoffers van huiselijk geweld bij de politiepost.

DNA-lid Mahinder Jogi heeft tijdens zijn toespraak het belang van veiligheid voor een samenleving aangegeven alsook de ondersteuning en medewerking van de brandweer. Na de toespraken vond de onthulling van het plakkaat en het doorknippen van het lint plaats. Hierna kregen enkele functionarissen een rondleiding op de politiepost.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDNA voorzitter Bee spreekt zich uit over Brandweerkazerne te Moengo