dinsdag 23 juli 2024
34 C
Paramaribo
18.2 C
Amsterdam
4
(2)

DNA voorzitter Bee spreekt op de dag der Javaanse immigratie de aanwezigen toe

lees ook ...

LVV-minister onderstreept belang van voedselzekerheid in Sur...

Op woensdag 17 juli 2024 heeft minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) voor aanvang van de Raad van Ministers (RvM) zijn zorgen uitgesproken over de voorspelde regenval. Se...

De voorzitter van De Nationale Assemblée, Marinus Bee MSc. LL.B, sprak op de dag van de herdenking der Javaanse Immigratie, de aanwezigen toe op 09 augustus te Nieuw Amsterdam, in het district Commewijne.

Voorzitter Bee zei:”Ik geloof in eenheid en verscheidenheid, dat wil zeggen dat wij allen onze cultuur moeten behouden, maar één moeten worden in Suriname,” zei parlementsvoorzitter Bee. Verder feliciteert de DNA-voorzitter alle Surinamers, maar meer nog de ‘Wong Jowo’ en de Inheemse bevolking, met deze speciale dag.

Volksvertegenwoordiger Evert Karto, sprak de aanwezigen ook toe. “Op 09 augustus 1890, is het precies 133 jaar geleden dat onze voorouders voet aan wal hebben gezet in Suriname. Het is onze plicht dat wij deze dag herdenken. Wij moeten de traditionele kunst, cultuur en culinair die onze voorouders hebben nagelaten, koesteren. En daarom sta ik met trots hier, dat wij op deze hoogtij dagen niet alleen stilstaan bij het aantal jaren dat wij deel uitmaken van Suriname, maar dat het gebruikt wordt om ons in te zetten voor een betere toekomst van ons land,” aldus de parlemantariër.

De aanwezigen genoten tijdens deze activiteit van de muzikale omlijsting en het optreden van verschillende dansgroepen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDNA voorzitter Bee spreekt op de dag der Javaanse immigratie de aanwezigen toe