zondag 24 september 2023
27.2 C
Paramaribo
10.8 C
Amsterdam
5
(1)

DNA voorzitter Bee maakt kennis met Oekraïne’s Ruslan

lees ook ...

Veiligheidscontroles leiden tot overtredingen en inbeslagnam...

Op zaterdag 16 september 2023 werd een grootschalige veiligheidsoperatie uitgevoerd in het hele land door een samenwerking tussen de politie, het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA) en de Militaire P...

Marinus Bee MSc. LL. B, voorzitter van de Nationale Assemblée en de Oekraïense parlementsvoorzitter Ruslan Stefanchuk, hebben op woensdag 14 juni 2023 een virtueel kennismakingsgesprek gehad.

Suriname en Oekraïne zijn op 20 september 2006 diplomatieke betrekkingen aangegaan. Hoewel er wel sprake is van wat diplomatieke betrekkingen en samenwerking tussen de twee landen, is de algemene relatie niet uitgebreid.

Suriname heeft geen ambassade in Oekraïne en omgekeerd is dat ook niet het geval. Er zijn de afgelopen jaren ook geen bezoeken op hoog niveau geweest tussen de twee landen. De ambassade van Oekraïne is in Brazilië gevestigd.

Het voortdurende conflict tussen Oekraïne en Rusland heeft geleid tot complexe problemen. Diplomatieke inspanningen hebben een belangrijke rol gespeeld om de spanningen te verminderen. Veel landen waaronder Suriname, hebben hun solidariteit betuigd met Oekraïne en het optreden van Rusland veroordeeld.

Parlementsvoorzitter Bee stelde voor een parlementaire vriendschapsgroep op te richten en hoopt hiermee de aanzet te geven om de diplomatieke betrekkingen tussen beide landen op gang te brengen

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDNA voorzitter Bee maakt kennis met Oekraïne's Ruslan