vrijdag 23 februari 2024
24 C
Paramaribo
6.1 C
Amsterdam
0
(0)

DNA-vergadering over begroting 2024 geannuleerd wegens ontbrekende documenten

lees ook ...

President benadrukt ommekeer in Suriname: van diepe crisis n...

“Sinds de overname van de regering onder mijn leiderschap ruim drie en een half jaar geleden, heeft Suriname een opmerkelijke transformatie ondergaan van een diepe crisis naar een periode van duurzame...

De Nationale Assemblee (DNA) heeft de geplande openbare vergadering om de begroting voor het jaar 2024 te behandelen, geannuleerd vanwege het ontbreken van aanvullende documenten die door de regering aan de begrotingscommissie moesten worden verstrekt. Hoewel aanvankelijk onder voorbehoud gepland, zou de commissie vandaag bijeenkomen om te beslissen over het starten van de behandeling, afhankelijk van de voltooiing van het eindverslag door de commissie.

De begrotingscommissie heeft echter unaniem besloten om de behandeling van de begroting uit te stellen tot het volgende jaar. Het eindverslag van de commissie wordt naar verwachting nog deze week goedgekeurd.

Oorspronkelijk was het plan om de eerste ronde van de begrotingsbehandeling deze maand af te ronden, waarna de regering in januari zou reageren op gestelde vragen en opmerkingen. De annulering van de vergadering werpt vragen op over de tijdige afhandeling van de begrotingsprocedure en de noodzaak van snelle actie van de regering om de benodigde documentatie te verstrekken, zodat het parlement zijn taak naar behoren kan uitvoeren.

DNA-leden zullen de komende dagen naar verwachting debatteren over de implicaties van deze ontwikkeling en mogelijke stappen bespreken om het begrotingsproces weer op schema te krijgen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDNA-vergadering over begroting 2024 geannuleerd wegens ontbrekende documenten