vrijdag 12 augustus 2022
26.3 C
Paramaribo
20.7 C
Amsterdam
0
(0)

DNA treft voorbereidingen voor aanvang begrotingsbehandeling

lees ook ...

Vliegertijd vergroot kans op elektriciteitsstoringen

De grote droge tijd en vakantie staan voor de deur. Dit is dan ook de tijd dat de jeugd in groten getale in verschillende buurten vliegers zullen oplaten. De N.V. Energiebedrijven Suriname (EBS) merkt...

Hoewel de streefdatum voor de start van de begrotingsbehandeling gepland was voor eind januari of begin februari, staat nog niet vast of die periode haalbaar is. Alles staat en valt volgens de voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), Marinus Bee, met de Covid-19-ontwikkelingen. Er zal eerst een huishoudelijke vergadering gehouden moeten worden, waarna de commissie rapportage moet uitbrengen over de begrotingsbehandeling.

Pas als die rapportage binnen is, kan een definitieve datum voor de behandeling ingepland worden, zegt de voorzitter. Goede voorbereiding is nodig. Intussen zijn het Herstelplan en Meerjaren Ontwikkelingsplan (MOP) goedgekeurd. “Met de deal van het IMF erbij, zitten we goed op spoor,” zegt de voorzitter.

Intussen heeft de leiding van het parlement alle activiteiten die waren gepland afgeblazen. De voor 10 tot 14 januari 2022 geplande start van de academische week is verschoven. Tijdens de academische week zou informatie over het voorbije zittingsjaar worden gepresenteerd aan de gemeenschap. Echter is de persconferentie naar een nader te bepalen datum verschoven.

De academische week is bedoeld om bij te dragen aan verbetering van de kwaliteit van wetsproducten. Op programma stonden verschillende sprekers die vanuit hun expertise onderwerpen die betrekking hebben op wetgeving breedvoerig zouden bespreken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDNA treft voorbereidingen voor aanvang begrotingsbehandeling