zaterdag 9 december 2023
29.9 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
0
(0)

DNA treft voorbereidingen voor aanvang begrotingsbehandeling

lees ook ...

Politie jaagt op angstaanjagende jaguar

In de vroege uren van maandag 4 december 2023 werd Rijsdijk opgeschrikt door een onheilspellende gebeurtenis, toen de lokale politie een verontrustende melding ontving over de aanwezigheid van een ang...

Hoewel de streefdatum voor de start van de begrotingsbehandeling gepland was voor eind januari of begin februari, staat nog niet vast of die periode haalbaar is. Alles staat en valt volgens de voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), Marinus Bee, met de Covid-19-ontwikkelingen. Er zal eerst een huishoudelijke vergadering gehouden moeten worden, waarna de commissie rapportage moet uitbrengen over de begrotingsbehandeling.

Pas als die rapportage binnen is, kan een definitieve datum voor de behandeling ingepland worden, zegt de voorzitter. Goede voorbereiding is nodig. Intussen zijn het Herstelplan en Meerjaren Ontwikkelingsplan (MOP) goedgekeurd. “Met de deal van het IMF erbij, zitten we goed op spoor,” zegt de voorzitter.

Intussen heeft de leiding van het parlement alle activiteiten die waren gepland afgeblazen. De voor 10 tot 14 januari 2022 geplande start van de academische week is verschoven. Tijdens de academische week zou informatie over het voorbije zittingsjaar worden gepresenteerd aan de gemeenschap. Echter is de persconferentie naar een nader te bepalen datum verschoven.

De academische week is bedoeld om bij te dragen aan verbetering van de kwaliteit van wetsproducten. Op programma stonden verschillende sprekers die vanuit hun expertise onderwerpen die betrekking hebben op wetgeving breedvoerig zouden bespreken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDNA treft voorbereidingen voor aanvang begrotingsbehandeling