woensdag 17 juli 2024
28 C
Paramaribo
21.3 C
Amsterdam
0
(0)

DNA tekent condoleance register ex-premier Udenhout

lees ook ...

DOE-vertegenwoordiger trekt lijst van A20 bij verkiezingen i...

Wanneer de algemene, vrije en geheime verkiezingen in mei 2025 worden gehouden, zal een vertegenwoordiger van de politieke partij Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) de lijst van Alternatief 2...

De voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), Marinus Bee MSc LL.B, heeft op 26 mei jongstleden, op het Presidentieel Paleis, het condoleance register van de heer drs Willem Alfred Udenhout getekend. De overige leden van het parlement tekenden het register ook.

Udenhout verruilde op maandag 22 mei zijn tijdelijke bestaan voor het eeuwige. Hij was premier van Suriname tussen tussen 1984 en 1986. Van 1989 tot 1997 was Udenhout Surinaams ambassadeur in de Verenigde Staten en permanent vertegenwoordiger bij de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS).

Aan het begin van de 21ste eeuw was Udenhout voorzitter van het bestuur van de Suriname Conservation Foundation, lid van het Steering Committee van het Guiana Shield Initiative en adviseur van de president van Suriname. Naast zijn diplomatieke betrokkenheid heeft Udenhout ook een belangrijke rol gespeeld in het onderwijs en de milieubescherming.

Als directeur van Conservation International Suriname en mede oprichter van de Conservation Foundation heeft hij zich ook ingezet voor het behoud van de natuurlijke rijkdommen van Suriname. Udenhout was ook drager van het Groot Lint in de Ere Orde van de Gele Ster.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDNA tekent condoleance register ex-premier Udenhout