Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

DNA stelt vergadering omtrent Alcoa uit

Geplaatst

op

De openbare vergadering van De Nationale Assemblee die gisteren gehouden werd, om meer informatie en duidelijkheid te krijgen omtrent het vertrek van Alcoa uit Suriname, is uitgesteld tot 26 januari.

De regering heeft meer tijd gevraagd om de gestelde vragen te kunnen bestuderen. Zowel de coalitie als oppositie willen dat door de regering, tijdens de onderhandelingen, het onderste uit de kan wordt gehaald ten gunste van Suriname.

“Het hele parlement staat nog steeds achter het besluit dat is genomen in 2015,” liet de parlementsvoorzitter, Jennifer Geerlings-Simons, weten aan de regering.
Minister Regillio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen, die president Desi Bouterse vertegenwoordigde, was niet duidelijk genoeg in zijn presentatie waardoor veel vragen onbeantwoord bleven. Met name vragen over de uitvoering van de Brokopondo-overeenkomst, en de gezondheidsaspecten die de ontwikkelingen met zich meebrengen, staan nog ter discussie. Ook kon Dodson niet duidelijk aangeven of de samenwerking tussen Suriname en Alcoa nog overeind staat.

Een aantal oppositieleden waaronder Carl Breeveld (DOE), William Waidoe (PL) en Diana Poki (ABOP) waren, gezien het belang van de vergadering, verbaasd over de afwezigheid van de President. De parlementaire commissie zal zich samen met de regering verder buigen over deze zaak.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Kredietbeoordelaar Moody’s positief over Suriname

Geplaatst

op

By

LONDEN (ANP) – Kredietbeoordelaar Moody’s is iets positiever geworden over Suriname. De firma verhoogde vrijdag de verwachting voor de kredietrating naar stabiel van negatief. Het kredietoordeel zelf bleef staan op B2.

Volgens Moody’s is de druk op de Surinaamse financiën het afgelopen jaar wat afgenomen. Daarbij zal de grotere ruimte voor binnenlandse en buitenlandse bronnen de financieringsdruk dit jaar en komend jaar doen verminderen. In februari 2018 kreeg Suriname de prognose ‘negative’ van de kredietfirma.

De B2-rating krijgt ook steun van onder meer de omvangrijke mijnbouwbronnen en een gunstigere investeringsomgeving. Uitdagingen blijven de grote schuldenlast, structurele en economische kwetsbaarheid vanwege de relatief beperkte omvang van het land en de afhankelijkheid van grondstoffen en ,,zwakheden” in het bestuur.

Lees verder

Suriname

Vijf familieleden opgepakt voor doodslaan man in Suriname

Geplaatst

op

By

In Suriname zijn vijf familieleden opgepakt die worden verdacht van het doodslaan van een man in het district Para in Suriname. Dit meldt de Surinaamse krant Times of Suriname.

De hoofdinspecteur en regiocommandant Midden-Suriname Ulrich Tjin Liep Shie bevestigd de arrestaties aan de het medium. Het gaat om een zoon, dochter, schoondochter, broer en zwager van de man.

De vijf familieleden zouden zaterdag na een woordenwisseling het slachtoffer hebben mishandeld. De man liep hierbij zwaar letsel aan het hoofd op en raakte bewusteloos. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij aan zijn verwondingen overleed.

In eerste instantie werd door verschillende personen aangegeven dat de man met zijn hoofd tegen een stenen rand zou zijn gevallen. Een gerechtelijke lijkschouwing op het lichaam van het slachtoffer wees uit dat de man door een misdrijf om het leven is gekomen.

In afstemming met het Openbaar Ministerie (OM) zijn de vijf verdachten in verzekering gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Lees verder

Meest gelezen