Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

DNA stelt vergadering omtrent Alcoa uit

Geplaatst

op

De openbare vergadering van De Nationale Assemblee die gisteren gehouden werd, om meer informatie en duidelijkheid te krijgen omtrent het vertrek van Alcoa uit Suriname, is uitgesteld tot 26 januari.

De regering heeft meer tijd gevraagd om de gestelde vragen te kunnen bestuderen. Zowel de coalitie als oppositie willen dat door de regering, tijdens de onderhandelingen, het onderste uit de kan wordt gehaald ten gunste van Suriname.

“Het hele parlement staat nog steeds achter het besluit dat is genomen in 2015,” liet de parlementsvoorzitter, Jennifer Geerlings-Simons, weten aan de regering.
Minister Regillio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen, die president Desi Bouterse vertegenwoordigde, was niet duidelijk genoeg in zijn presentatie waardoor veel vragen onbeantwoord bleven. Met name vragen over de uitvoering van de Brokopondo-overeenkomst, en de gezondheidsaspecten die de ontwikkelingen met zich meebrengen, staan nog ter discussie. Ook kon Dodson niet duidelijk aangeven of de samenwerking tussen Suriname en Alcoa nog overeind staat.

Een aantal oppositieleden waaronder Carl Breeveld (DOE), William Waidoe (PL) en Diana Poki (ABOP) waren, gezien het belang van de vergadering, verbaasd over de afwezigheid van de President. De parlementaire commissie zal zich samen met de regering verder buigen over deze zaak.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Speler in Surinaamse megadrugszaak vermoord

Geplaatst

op

By

Paramaribo – De eigenaar van het rijstbedrijf in Suriname dat centraal staat in de grootste cocaïnevangst ooit in het land, is vermoord. Zijn lichaam is in Guyana gevonden. Nitender Oemrawsingh verdween na de vangst van 2355 kilo coke.

Dat meldt hetSurinaamse Star Nieuws en wordt bevestigd door de advocaat van Oemrawsingh. Dedrugs waren verstopt in containers met rijst van zijn bedrijf.

Er werd inSuriname al uitgegaan van zijn dood. Oemrawsingh heeft waarschijnlijk moetenboeten voor de vangst of – zo zeggen bronnen van De Telegraaf in Paramaribo –topcriminelen of corrupte connecties van deze criminelen proberen met zijn doodte voorkomen dat meer bekend wordt over de smokkelaars.

De partijrijst met de coke was bestemd voor Europa. Suriname speelt de laatste jaren eensteeds grotere rol bij de smokkel van cocaïne. De drugs uit landen als Colombiaen Peru gaan via het land naar Spanje, Frankrijk en Nederland. Bronnen in dehaven van Paramaribo die deze krant regelmatig tippen over drugsvangsten meldendat er 4850 kilo cocaïne zat in de containers, maar dat er slechts 2344,5 kilois aangegeven.

De corruptieis groot. In mei vorig jaar werden luchthavenmedewerkers vanvliegtuigmaatschappij SLM opgepakt voor de smokkel van cocaïne inbagagecontainers naar Nederland. Nederlandse criminelen zijn nauw betrokken bijde smokkel van coke vanuit het land. Het gaat om leden van motorbendes en ookde ’Mocro-maffia’ zou nauw betrokken zijn bij smokkel.

Zo zou Gerel Palm, een voortvluchtige crimineel dieverdacht wordt van een liquidatie en pogingen daartoe in Nederland, zich inSuriname ophouden. Palm wordt door justitie gezien als een van de belangrijksteschutters van het eveneens voortvluchtige kopstuk van de Mocro-maffia, RidouanTaghi.

Dewaarnemend politiechef, Prade, ligt zwaar onder vuur. Hij zei eerder dat ervier verdachten in beeld waren, maar verzuimde die op te pakken. Eerderonthulde De Telegraaf al dat mensen uit de directe omgeving van president DesiBouterse opdoken in een groot witwasonderzoek in Nederland. Ook een man uitAlmere die eerder verdachte was in de megacocaïnezaak Tidore, dook op in hetonderzoek.

Lees verder

Suriname

Moordenaar schoonmoeder nog steeds voortvluchtig

Geplaatst

op

By

De 51-jarige mevrouw Yvonne Ronowidjojo (RIP)/Foto via Facebook

De politie is nog opzoek naar een 26 jarige man die afgelopen zaterdag een 51 jarige vrouw doodschoot met een jachtgeweer. De dader zou de schoonzoon zijn van het slachtoffer.

De dader woonde op het zelfdeadres van het slachtoffer. Afgelopen zaterdag verscheen de man op het adres meteen jachtgeweer waarna hij gericht schoot op zijn schoonmoeder. Vervolgensvluchtte de dader naar een nabij gelegen bos.

Volgens de politie zou de moordmoeten worden gezocht in de relationele sfeer. Vorige maand zou de dader zijnverhuisd omdat er relatieproblemen waren tussen hem en zijn vrouw.

Lees verder

Meest gelezen