Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

DNA stelt vergadering omtrent Alcoa uit

Geplaatst

op

De openbare vergadering van De Nationale Assemblee die gisteren gehouden werd, om meer informatie en duidelijkheid te krijgen omtrent het vertrek van Alcoa uit Suriname, is uitgesteld tot 26 januari.

De regering heeft meer tijd gevraagd om de gestelde vragen te kunnen bestuderen. Zowel de coalitie als oppositie willen dat door de regering, tijdens de onderhandelingen, het onderste uit de kan wordt gehaald ten gunste van Suriname.

“Het hele parlement staat nog steeds achter het besluit dat is genomen in 2015,” liet de parlementsvoorzitter, Jennifer Geerlings-Simons, weten aan de regering.
Minister Regillio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen, die president Desi Bouterse vertegenwoordigde, was niet duidelijk genoeg in zijn presentatie waardoor veel vragen onbeantwoord bleven. Met name vragen over de uitvoering van de Brokopondo-overeenkomst, en de gezondheidsaspecten die de ontwikkelingen met zich meebrengen, staan nog ter discussie. Ook kon Dodson niet duidelijk aangeven of de samenwerking tussen Suriname en Alcoa nog overeind staat.

Een aantal oppositieleden waaronder Carl Breeveld (DOE), William Waidoe (PL) en Diana Poki (ABOP) waren, gezien het belang van de vergadering, verbaasd over de afwezigheid van de President. De parlementaire commissie zal zich samen met de regering verder buigen over deze zaak.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Rechter Suriname hervat zaak terreurverdachten

Geplaatst

op

By

De Surinaamse rechter gaat woensdag verder met de zaak van de broers Raoul A. en Nasr I. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij terroristische activiteiten in Suriname. De advocaten van de broers krijgen de gelegenheid om de agent die het politioneel onderzoek heeft geleid te ondervragen.

De broers, die in Paramaribo een Islamitische slagerij runden, hebben de Nederlandse nationaliteit. Ze zitten inmiddels al een jaar en drie maanden in de gevangenis. Verzoeken om hen voorlopig in vrijheid te stellen zijn tot nu toe afgewezen.

Uit het politiedossier is tijdens de afgelopen zittingen naar voren gekomen dat de broers zeker twee mensen hebben geholpen naar Syrië af te reizen om zich daar bij terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) aan te sluiten. Uit diverse chats is gebleken dat de broers duidelijke sympathie hebben voor deze organisatie. De twee worden ook beschuldigd van het voorbereiden van een aanslag op de Amerikaanse ambassade in Paramaribo.

Lees verder

Suriname

Door Suriname gezochte verdachte opgepakt

Geplaatst

op

By

De Nederlandse politie heeft de Surinaams-Nederlandse ondernemer Radj O. opgepakt. Dit gebeurde op verzoek van Suriname, dat hem zoekt in verband met de vondst van een vliegtuigje met 488 kilo drugs op zijn terrein afgelopen maart. O.’s advocaat Irvin Kanhai heeft de aanhouding, die vrijdag plaatshad, bevestigd.

Enkele dagen na de ontdekking van de drugs was O. om medische redenen naar Nederland vertrokken, zei hij destijds tegen Surinaamse media. Er was dus volgens hem geen sprake van een vlucht. In juni diende Suriname een officieel rechtshulpverzoek in bij Nederland.

O. verzet zich tegen zijn uitlevering aan Suriname. Kanhai en O.’s Nederlandse advocaat Guy Weski hebben de rechter gevraagd om een uitspraak te doen over het verzoek van Suriname.

In september klaagde de Surinaamse politie nog over de trage aanpak van Nederland van de rechtshulpverzoeken. De waarnemend korpschef van de Surinaamse politie zei toen dat het onderzoek naar de drugsvangst hierdoor vertraagd werd.

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |