Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

DNA stelt vergadering omtrent Alcoa uit

Geplaatst

op

door

De openbare vergadering van De Nationale Assemblee die gisteren gehouden werd, om meer informatie en duidelijkheid te krijgen omtrent het vertrek van Alcoa uit Suriname, is uitgesteld tot 26 januari.

De regering heeft meer tijd gevraagd om de gestelde vragen te kunnen bestuderen. Zowel de coalitie als oppositie willen dat door de regering, tijdens de onderhandelingen, het onderste uit de kan wordt gehaald ten gunste van Suriname.

“Het hele parlement staat nog steeds achter het besluit dat is genomen in 2015,” liet de parlementsvoorzitter, Jennifer Geerlings-Simons, weten aan de regering.
Minister Regillio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen, die president Desi Bouterse vertegenwoordigde, was niet duidelijk genoeg in zijn presentatie waardoor veel vragen onbeantwoord bleven. Met name vragen over de uitvoering van de Brokopondo-overeenkomst, en de gezondheidsaspecten die de ontwikkelingen met zich meebrengen, staan nog ter discussie. Ook kon Dodson niet duidelijk aangeven of de samenwerking tussen Suriname en Alcoa nog overeind staat.

Een aantal oppositieleden waaronder Carl Breeveld (DOE), William Waidoe (PL) en Diana Poki (ABOP) waren, gezien het belang van de vergadering, verbaasd over de afwezigheid van de President. De parlementaire commissie zal zich samen met de regering verder buigen over deze zaak.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Huldiging Wijnaldum in Suriname op eigen verzoek afgelast

Geplaatst

op

door

De huldiging van de voetballer Georginio Wijnaldum, gaat op verzoek van de sporter niet door. Dit wordt door het Nationaal Informatie Instituut (NII) gemeld.

Wijnaldum zou dit weekend in het district Coronie onderscheiden worden door president Desire Bouterse. De regering zegt in het bericht van NII alle begrip te tonen voor het standpunt van de voetballer. Hij wordt succes toegewenst in zijn verdere carrière. 

Lees verder

Suriname

Assembleedelegatie aanwezig bij ParlAmericas vergadering in Mexico

Geplaatst

op

door

Een afvaardiging van het Surinaams parlement (De Nationale Assemblée) vertegenwoordigt het land van 18 tot en met 20 juni 2019 in Mexicostad, Mexico, voor het bijwonen van de 11th Gathering of the Parliamentary Network for Gender Equality. Deze conferentie heeft als thema: “Achieving balance in the world of work.” De delegatie onderleiding van assembleevoorzitter Jennifer Simons bestaat verder uit Marinus Bee (Abop) en Jenny Warsodikromo (NDP).

Tijdens deze conferentie zullen volksvertegenwoordigers uit Noord- en Zuid-Amerika en het Caribisch Gebied van gedachten wisselen over onder andere de vele voordelen van economische versterking van vrouwen. Verder zal gesproken worden over het voorkomen en aanpakken van seksuele intimidatie op de werkplek, het herkennen van vrouwenarbeid en de mogelijke kansen voor vrouwen in de toekomst.

Lees verder

Meest gelezen

X