maandag 25 september 2023
26.8 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
0
(0)

DNA organiseert informatiesessie om inzichten in slavernijverleden te vergroten

lees ook ...

Dengue bespuiting uitgesteld

Het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG)heeft vandaag bekend gemaakt dat de geplande bespuitingswerkzaamheden in het kader van de intensivering van de Dengue bestrijding vandaag 21 september 202...

Het parlement, in samenwerking met diverse organisaties, heeft een informatiesessie georganiseerd met als doel de inzichten met betrekking tot het slavernijverleden te vergroten in aanloop naar een workshop over dit onderwerp. Tijdens de sessie werden verschillende aspecten van het slavernijverleden besproken en werden er richtlijnen geformuleerd om de betrokkenheid van de gehele samenleving te vergroten.

De informatiesessie vond plaats in de vergaderzaal van De Nationale Assemblee (DNA) op woensdag 31 mei 2023 en werd geopend door parlementsvoorzitter Marinus Bee Het leiderschap van de sessie lag in handen van parlementslid Patricia Etnel.

Etnel benadrukte het belang van samenwerking met de betrokken organisaties en er werd specifiek gekeken naar onderwerpen die van belang zijn voor Afro-Surinamers en Inheemsen. Tijdens de bespreking werden inzichten gedeeld door vertegenwoordigers van verschillende organisaties, waaronder Fiti Fu Wini, het Directoraat Cultuur, NAKS, Inheemse Dorpshoofden Suriname, Marron Compas, Feydrasi Fu Afrikan Srananman, de Nationale Reparatie Commissie Suriname en Marron Platform Suriname.

De vergaarde informatie zal verder worden besproken tijdens de geplande workshop in juni 2023. De commissie die zich bezighoudt met dit onderwerp bestaat uit de volgende leden: Bee (voorzitter),  Dew Sharman, Melvin Bouva , Asiskumar Gajadien, Ronny Asabina, Josafat Kanape en Gregory Rusland.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDNA organiseert informatiesessie om inzichten in slavernijverleden te vergroten