maandag 20 maart 2023
27.1 C
Paramaribo
8.7 C
Amsterdam
0
(0)

DNA neemt wet verandering naam en inhoud jeugd tandverzorging aan

lees ook ...

Schoolkinderen bezoeken LVV Houttuin voor rondleiding

Kinderen van de Pandiet R. Sheoratan school brachten gisteren en vandaag een bezoek aan het ressortkantoor te Wanica-B van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) voor een rondleiding....

De driejarige opleiding voor jeugdtandverzorging is nogmaals aangepast en uitgebreid van een driejarige hoger beroepsopleiding (hbo) naar een vierjarige bachelor opleiding. Deze wijziging is op donderdag 18 augustus 2022 bij wet aangepast. De Nationale Assemblée (DNA) heeft de Wet Uitoefening Geneeskundige Beroepen aangenomen met algemene 41 stemmen. De wet is een ontwerp van de regering en is ingediend op 25 mei 2022.

De verbetering van de opleiding dient wettelijk vastgelegd te worden en tevens moet ervoor gezorgd worden dat in de naam van de studie duidelijk naar voren komt, dat het gaat om tandheelkundige zorg van zowel jeugdigen als volwassenen. De huidige opleiding JTV zal een naamsverandering ondergaan van de ‘Opleiding voor Jeugdtandverzorging’ naar de ‘opleiding tot oral health therapist’ en de nieuw opgeleide ‘jeugdtandverzorgers’ zullen nu ‘oral health therapist’ genoemd worden.

Mr. Cheryl Dijksteel MPH MS Bioethics (vz), Jennifer Vreedzaam, drs. Mohammad Mohab-ali, Claudie Sabajo, drs. Roy Mohan, Remi Kanapé en Evert Karto zijn lid van de Commissie van Rapporteurs.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDNA neemt wet verandering naam en inhoud jeugd tandverzorging aan