Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

DNA Suriname met reces tot 18 september

Geplaatst

op

E2ed0cb6 6834 48a6 Bbc4 1320b073155c

De Nationale Assemblee van Suriname hield haar laatste vergadering op 01 september voor haar reces van 02 tot en met 17 september. Tijdens het reces zijn er geen vergaderingen.  De griffie is tijdens deze periode tot 13.00 uur open voor burgers. Ook worden er voorbereidingen getroffen voor de jaarrede die op 29 september zal worden gehouden. 

Tijdens de laatste vergadering zijn verschillende ministers ingegaan op vragen van parlementariërs die betrekking hebben op de Wet Uitvoering Burgerlijke Uitzonderingstoestand. Na het reces, zal op vrijdag 18 september de regering ingaan op alle actuele, financiële en sociaal- economische vraagstukken

President Chandrikapersad Santokhi zal na het reces in een Buitengewone Openbare Vergadering de plannen van de regering over het nieuwe dienstjaar uiteenzetten. De bedoeling is dat er in de tweede week van oktober een aanvang wordt gemaakt met de behandeling van de ingediende begroting. – culturu.com

1 Reactie
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lunes Armand
maandag 7 september 2020 02:42

Gezien de situatie in het land, was dit wel nodig?? Hoeven zij geen offers te brengen om het getij te helpen keren? hoeveel wetten moeten niet behandeld en afgekondigd worden?? Is er op dit moment niets dat zij zouden kunnen op pakken??

But it is what it is!!Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen