Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

DNA-lid zet vraagtekens bij ISDB lening

Geplaatst

op

door

Het DNA-lid Riad Nurmohamed heeft zo zijn vraagtekens en twijfels over de regering wat betreft de lening bij de Islamic Development Bank (ISDB).

Volgens Nurmohamed heeft de regering alle hoop gevestigd op deze lening die het land er weer boven op moet gaan helpen. Als het goed uitpakt dan is dat fijn, maar wanneer het slecht uitpakt dan zal volgens hem de ISDB de schuld hiervan krijgen. Dit zegt hij op basis van het feit dat de regering feest heeft gevierd toen de deal met de Internationaal Monetair Fonds (IMF) was gesloten. Nu dat niet volledig als gepland verloopt krijgt het instituut de schuld en wordt het als ‘koud’ gezien. Volgens Nurmohamed moet de regering dat zien te voorkomen bij de afspraak met ISDB.

Volgens het DNA-lid mist de regering de uitgangspunten van de ISDB, te weten goed beleid, ethiek, transparantie en het beleid over de Sustainable Development Goals, waar de regering helemaal niet aan denkt. De ISDB heeft deze waarden hoog staan en daarom moet de intentie om de overeenkomst aan te gaan op dezelfde waarden berusten. Wanneer je projecten om andere redenen wilt aangaan met deze bank dan is de intentie niet juist en daar zal de bank niet blij mee zijn. Deze regering, onder leiding van Desi Bouterse, heeft meerdere malen laten zien dat ze projecten graag aan politieke vrienden uitbesteed, in plaats van via eerlijke wegen aan ondernemers geeft. Als voorbeeld noemt Nurmohamed de universiteit en het Academisch Medisch Centrum. Ook vraagt de parlementarier zich openlijk af hoe Suriname denkt deze lening terug te gaan betalen. Ze hebben afgelopen jaren niet eens het lidmaatschap van het overkoepelende OIC kunnen voldoen. Als dat niet eens betaald kan worden, hoe moet de lening van bijna 2 miljard US dollar dan ooit afgelost gaan worden vraagt Nurmohamed zich af.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Huldiging Wijnaldum in Suriname op eigen verzoek afgelast

Geplaatst

op

door

De huldiging van de voetballer Georginio Wijnaldum, gaat op verzoek van de sporter niet door. Dit wordt door het Nationaal Informatie Instituut (NII) gemeld.

Wijnaldum zou dit weekend in het district Coronie onderscheiden worden door president Desire Bouterse. De regering zegt in het bericht van NII alle begrip te tonen voor het standpunt van de voetballer. Hij wordt succes toegewenst in zijn verdere carrière. 

Lees verder

Suriname

Assembleedelegatie aanwezig bij ParlAmericas vergadering in Mexico

Geplaatst

op

door

Een afvaardiging van het Surinaams parlement (De Nationale Assemblée) vertegenwoordigt het land van 18 tot en met 20 juni 2019 in Mexicostad, Mexico, voor het bijwonen van de 11th Gathering of the Parliamentary Network for Gender Equality. Deze conferentie heeft als thema: “Achieving balance in the world of work.” De delegatie onderleiding van assembleevoorzitter Jennifer Simons bestaat verder uit Marinus Bee (Abop) en Jenny Warsodikromo (NDP).

Tijdens deze conferentie zullen volksvertegenwoordigers uit Noord- en Zuid-Amerika en het Caribisch Gebied van gedachten wisselen over onder andere de vele voordelen van economische versterking van vrouwen. Verder zal gesproken worden over het voorkomen en aanpakken van seksuele intimidatie op de werkplek, het herkennen van vrouwenarbeid en de mogelijke kansen voor vrouwen in de toekomst.

Lees verder

Meest gelezen

X