Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

DNA-lid zet vraagtekens bij ISDB lening

Geplaatst

op

Het DNA-lid Riad Nurmohamed heeft zo zijn vraagtekens en twijfels over de regering wat betreft de lening bij de Islamic Development Bank (ISDB).

Volgens Nurmohamed heeft de regering alle hoop gevestigd op deze lening die het land er weer boven op moet gaan helpen. Als het goed uitpakt dan is dat fijn, maar wanneer het slecht uitpakt dan zal volgens hem de ISDB de schuld hiervan krijgen. Dit zegt hij op basis van het feit dat de regering feest heeft gevierd toen de deal met de Internationaal Monetair Fonds (IMF) was gesloten. Nu dat niet volledig als gepland verloopt krijgt het instituut de schuld en wordt het als ‘koud’ gezien. Volgens Nurmohamed moet de regering dat zien te voorkomen bij de afspraak met ISDB.

Volgens het DNA-lid mist de regering de uitgangspunten van de ISDB, te weten goed beleid, ethiek, transparantie en het beleid over de Sustainable Development Goals, waar de regering helemaal niet aan denkt. De ISDB heeft deze waarden hoog staan en daarom moet de intentie om de overeenkomst aan te gaan op dezelfde waarden berusten. Wanneer je projecten om andere redenen wilt aangaan met deze bank dan is de intentie niet juist en daar zal de bank niet blij mee zijn. Deze regering, onder leiding van Desi Bouterse, heeft meerdere malen laten zien dat ze projecten graag aan politieke vrienden uitbesteed, in plaats van via eerlijke wegen aan ondernemers geeft. Als voorbeeld noemt Nurmohamed de universiteit en het Academisch Medisch Centrum. Ook vraagt de parlementarier zich openlijk af hoe Suriname denkt deze lening terug te gaan betalen. Ze hebben afgelopen jaren niet eens het lidmaatschap van het overkoepelende OIC kunnen voldoen. Als dat niet eens betaald kan worden, hoe moet de lening van bijna 2 miljard US dollar dan ooit afgelost gaan worden vraagt Nurmohamed zich af.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Rechter Suriname hervat zaak terreurverdachten

Geplaatst

op

By

De Surinaamse rechter gaat woensdag verder met de zaak van de broers Raoul A. en Nasr I. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij terroristische activiteiten in Suriname. De advocaten van de broers krijgen de gelegenheid om de agent die het politioneel onderzoek heeft geleid te ondervragen.

De broers, die in Paramaribo een Islamitische slagerij runden, hebben de Nederlandse nationaliteit. Ze zitten inmiddels al een jaar en drie maanden in de gevangenis. Verzoeken om hen voorlopig in vrijheid te stellen zijn tot nu toe afgewezen.

Uit het politiedossier is tijdens de afgelopen zittingen naar voren gekomen dat de broers zeker twee mensen hebben geholpen naar Syrië af te reizen om zich daar bij terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) aan te sluiten. Uit diverse chats is gebleken dat de broers duidelijke sympathie hebben voor deze organisatie. De twee worden ook beschuldigd van het voorbereiden van een aanslag op de Amerikaanse ambassade in Paramaribo.

Lees verder

Suriname

Door Suriname gezochte verdachte opgepakt

Geplaatst

op

By

De Nederlandse politie heeft de Surinaams-Nederlandse ondernemer Radj O. opgepakt. Dit gebeurde op verzoek van Suriname, dat hem zoekt in verband met de vondst van een vliegtuigje met 488 kilo drugs op zijn terrein afgelopen maart. O.’s advocaat Irvin Kanhai heeft de aanhouding, die vrijdag plaatshad, bevestigd.

Enkele dagen na de ontdekking van de drugs was O. om medische redenen naar Nederland vertrokken, zei hij destijds tegen Surinaamse media. Er was dus volgens hem geen sprake van een vlucht. In juni diende Suriname een officieel rechtshulpverzoek in bij Nederland.

O. verzet zich tegen zijn uitlevering aan Suriname. Kanhai en O.’s Nederlandse advocaat Guy Weski hebben de rechter gevraagd om een uitspraak te doen over het verzoek van Suriname.

In september klaagde de Surinaamse politie nog over de trage aanpak van Nederland van de rechtshulpverzoeken. De waarnemend korpschef van de Surinaamse politie zei toen dat het onderzoek naar de drugsvangst hierdoor vertraagd werd.

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |