Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

DNA-lid zet vraagtekens bij ISDB lening

Geplaatst

op

Het DNA-lid Riad Nurmohamed heeft zo zijn vraagtekens en twijfels over de regering wat betreft de lening bij de Islamic Development Bank (ISDB).

Volgens Nurmohamed heeft de regering alle hoop gevestigd op deze lening die het land er weer boven op moet gaan helpen. Als het goed uitpakt dan is dat fijn, maar wanneer het slecht uitpakt dan zal volgens hem de ISDB de schuld hiervan krijgen. Dit zegt hij op basis van het feit dat de regering feest heeft gevierd toen de deal met de Internationaal Monetair Fonds (IMF) was gesloten. Nu dat niet volledig als gepland verloopt krijgt het instituut de schuld en wordt het als ‘koud’ gezien. Volgens Nurmohamed moet de regering dat zien te voorkomen bij de afspraak met ISDB.

Volgens het DNA-lid mist de regering de uitgangspunten van de ISDB, te weten goed beleid, ethiek, transparantie en het beleid over de Sustainable Development Goals, waar de regering helemaal niet aan denkt. De ISDB heeft deze waarden hoog staan en daarom moet de intentie om de overeenkomst aan te gaan op dezelfde waarden berusten. Wanneer je projecten om andere redenen wilt aangaan met deze bank dan is de intentie niet juist en daar zal de bank niet blij mee zijn. Deze regering, onder leiding van Desi Bouterse, heeft meerdere malen laten zien dat ze projecten graag aan politieke vrienden uitbesteed, in plaats van via eerlijke wegen aan ondernemers geeft. Als voorbeeld noemt Nurmohamed de universiteit en het Academisch Medisch Centrum. Ook vraagt de parlementarier zich openlijk af hoe Suriname denkt deze lening terug te gaan betalen. Ze hebben afgelopen jaren niet eens het lidmaatschap van het overkoepelende OIC kunnen voldoen. Als dat niet eens betaald kan worden, hoe moet de lening van bijna 2 miljard US dollar dan ooit afgelost gaan worden vraagt Nurmohamed zich af.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Kredietbeoordelaar Moody’s positief over Suriname

Geplaatst

op

By

LONDEN (ANP) – Kredietbeoordelaar Moody’s is iets positiever geworden over Suriname. De firma verhoogde vrijdag de verwachting voor de kredietrating naar stabiel van negatief. Het kredietoordeel zelf bleef staan op B2.

Volgens Moody’s is de druk op de Surinaamse financiën het afgelopen jaar wat afgenomen. Daarbij zal de grotere ruimte voor binnenlandse en buitenlandse bronnen de financieringsdruk dit jaar en komend jaar doen verminderen. In februari 2018 kreeg Suriname de prognose ‘negative’ van de kredietfirma.

De B2-rating krijgt ook steun van onder meer de omvangrijke mijnbouwbronnen en een gunstigere investeringsomgeving. Uitdagingen blijven de grote schuldenlast, structurele en economische kwetsbaarheid vanwege de relatief beperkte omvang van het land en de afhankelijkheid van grondstoffen en ,,zwakheden” in het bestuur.

Lees verder

Suriname

Vijf familieleden opgepakt voor doodslaan man in Suriname

Geplaatst

op

By

In Suriname zijn vijf familieleden opgepakt die worden verdacht van het doodslaan van een man in het district Para in Suriname. Dit meldt de Surinaamse krant Times of Suriname.

De hoofdinspecteur en regiocommandant Midden-Suriname Ulrich Tjin Liep Shie bevestigd de arrestaties aan de het medium. Het gaat om een zoon, dochter, schoondochter, broer en zwager van de man.

De vijf familieleden zouden zaterdag na een woordenwisseling het slachtoffer hebben mishandeld. De man liep hierbij zwaar letsel aan het hoofd op en raakte bewusteloos. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij aan zijn verwondingen overleed.

In eerste instantie werd door verschillende personen aangegeven dat de man met zijn hoofd tegen een stenen rand zou zijn gevallen. Een gerechtelijke lijkschouwing op het lichaam van het slachtoffer wees uit dat de man door een misdrijf om het leven is gekomen.

In afstemming met het Openbaar Ministerie (OM) zijn de vijf verdachten in verzekering gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Lees verder

Meest gelezen