Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

DNA-lid zet vraagtekens bij ISDB lening

Geplaatst

op

Het DNA-lid Riad Nurmohamed heeft zo zijn vraagtekens en twijfels over de regering wat betreft de lening bij de Islamic Development Bank (ISDB).

Volgens Nurmohamed heeft de regering alle hoop gevestigd op deze lening die het land er weer boven op moet gaan helpen. Als het goed uitpakt dan is dat fijn, maar wanneer het slecht uitpakt dan zal volgens hem de ISDB de schuld hiervan krijgen. Dit zegt hij op basis van het feit dat de regering feest heeft gevierd toen de deal met de Internationaal Monetair Fonds (IMF) was gesloten. Nu dat niet volledig als gepland verloopt krijgt het instituut de schuld en wordt het als ‘koud’ gezien. Volgens Nurmohamed moet de regering dat zien te voorkomen bij de afspraak met ISDB.

Volgens het DNA-lid mist de regering de uitgangspunten van de ISDB, te weten goed beleid, ethiek, transparantie en het beleid over de Sustainable Development Goals, waar de regering helemaal niet aan denkt. De ISDB heeft deze waarden hoog staan en daarom moet de intentie om de overeenkomst aan te gaan op dezelfde waarden berusten. Wanneer je projecten om andere redenen wilt aangaan met deze bank dan is de intentie niet juist en daar zal de bank niet blij mee zijn. Deze regering, onder leiding van Desi Bouterse, heeft meerdere malen laten zien dat ze projecten graag aan politieke vrienden uitbesteed, in plaats van via eerlijke wegen aan ondernemers geeft. Als voorbeeld noemt Nurmohamed de universiteit en het Academisch Medisch Centrum. Ook vraagt de parlementarier zich openlijk af hoe Suriname denkt deze lening terug te gaan betalen. Ze hebben afgelopen jaren niet eens het lidmaatschap van het overkoepelende OIC kunnen voldoen. Als dat niet eens betaald kan worden, hoe moet de lening van bijna 2 miljard US dollar dan ooit afgelost gaan worden vraagt Nurmohamed zich af.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

75 jarige Surinaamse drugs oma vrijgelaten

Geplaatst

op

By

De 75-jarige vrouwdie samen met vier jongen van tussen de 15 en 20 jaar oud in verzekering warengesteld voor het overtreden van de Wet Verdovende Middelen, is door hetOpenbaar Ministerie in vrijheid gesteld. De vrouw ontkent iets af te weten vande drugs.

Dit bevestigt raadsman Arjan Ramlakhan die de bejaarde vrouw bij de voorgeleiding heeft bijgestaan. De advocaat zegt dat in de nabije omgeving van de vrouw de drugs werd gevonden. Het gaat om zeven kleine zip-lock pakjes van ongeveer zeven gram cocaïne. 

In een politiebericht werd gemeld dat de jongeren verdacht worden van het verhandelen van drugs, waaronder wikkels crack cocaïne en marihuana in de Pianostraat. De politie van het ressort Kwatta heeft de aanhouding zaterdag verricht. Naar aanleiding van de verklaringen die de vier verdachten afzonderlijk hadden afgelegd bij de politie, kwam ‘oma’ in beeld. Zij zou de drugs aan de jongeren hebben verstrekt om deze te verkopen.

Op aanwijzing van de eerder aangehouden verdachten ging de politie naar de woning van deze vrouw om een onderzoek in te stellen. Tijdens dat onderzoek zijn wikkels crack cocaïne en marihuana bij de vrouw aangetroffen en in beslag genomen. 

Medeleven

Heel veel Surinamers hebben sinds gisteren hun medeleven en begrip getoond voor de 75 jarige drugsdealende oma die crack cocaïne vanuit haar huis verkocht omdat haar pensioen te weinig was.

De 75 jarige oma begon uit nood drugs te verkopen zodat ze wat brood en melk op tafel kon krijgen. Toen ze moeite met lopen kreeg vroeg ze haar neefje om hulp en hij haalde zijn vrienden erbij en zo richtte de oma op bejaarde leeftijd haar eigen kleine drugs empire op.

De drugs oma is een zeer gerespecteerde drugsdealer in haar omgeving en zelfs grotere drugsdealers prijzen haar aan voor haar inzet.

Lees verder

Suriname

Douanier gepakt voor megacokezaak

Geplaatst

op

By

Paramaribo – De politie in Suriname heeft een 49-jarige douanier opgepakt voor betrokkenheid bij de smokkel van 2345 kilo cocaïne. De partij werd vorige week ontdekt tussen een partij rijst in de haven van Paramaribo.

Naast de douanier zijn twee inklaarders en een vrachtwagenchauffeur opgepakt, zo meldt het Korps Politie Suriname. Suriname is de ban van de grootste cocaïnevangst ooit in het land. Maandag werd in Guyana het lichaam gevonden van de eigenaar van het bedrijf waarvan de rijst afkomstig was. De man bleek te zijn geliquideerd.

Lees verder

Meest gelezen