maandag 26 februari 2024
29 C
Paramaribo
5.7 C
Amsterdam
5
(2)

DNA lid van Samson gaat in op de woningnood

lees ook ...

EU’s SAMAP-project stimuleert landbouwontwikkeling in ...

Latoya Williams, vertegenwoordiger van de Europese Unie (EU), overhandigde onlangs een geavanceerde tractor met werktuigen aan de Coöperatieve Vereniging Saamaka Wosu U.A in het Boven-Surinamegebied v...

DNA-lid Cedric van Samson sprak in het televisieprogramma ‘Tori Fu A Wiki’ van 29 april over de woningnood in Suriname. De parlementariër benadrukte dat er duidelijkheid moet komen in wie er allemaal grond heeft ontvangen en waar er grond is uitgegeven. “Als duidelijkheid hierin is kunnen stroom- en watervoorziening beter georganiseerd worden”, zei de volksvertegenwoordiger.

De parlementariër merkte op dat er geen evenwicht is tussen het aantal bouwvergunningen en het aantal afgiften van gronden binnen de afgelopen 15 jaren. De problematiek bij volkswoningen van gronden die bezwaard zijn met schulden, moet naar zeggen van het DNA-lid Samson spoedig worden opgelost. Hij noemde als voorbeeld de volkswoningen van Hanna’s Lust.

De volksvertegenwoordiger zegt ook dat het vaak veel te lang duurt voor stroom en water worden aangesloten. Samson gaf aan dat het van cruciaal belang is dat men beschikt over elektriciteit en schoon drinkwater. De parlementariër roept degenen die grondbeschikkingen hebben op om dit aan te geven bij het Management Instituut voor Grondregistratie en Land Informatie Systeem (MI-GLIS). Dit maakt het makkelijker om hulp te bieden aan diegenen die grond nodig hebben om een aanvang te maken met de bouw van hun woning.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDNA lid van Samson gaat in op de woningnood