maandag 26 februari 2024
33 C
Paramaribo
5 C
Amsterdam
4
(1)

DNA-lid Plein vraagt minister Amoksi concrete stappen tegen verruwing criminaliteit

lees ook ...

Nieuwe secretaris van CHof neemt verzoekschrift waarborgsom ...

De nieuwe secretaris van het Constitutioneel Hof (CHof), Rakeshkoemar Kanhai, heeft zijn eerste taak op zich genomen door een verzoekschrift in ontvangst te nemen over de waarborgsom die politieke par...

Tijdens de begrotingsbehandeling van 2024 heeft Ivanildo Plein, lid van de Nationale Partij Suriname (NPS) in De Nationale Assemblee (DNA), zijn bezorgdheid geuit over de toenemende verruwing van criminaliteit in het land. Hij benadrukte de recente beroving van een cambio aan de Kwattaweg als voorbeeld van deze zorgwekkende trend.

Plein stelde minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie vragen over welke concrete maatregelen er tot nu toe zijn genomen of op korte termijn genomen zullen worden om het veiligheidsgevoel in de samenleving te herstellen. Plein bracht ook andere voorbeelden van criminaliteit aan het licht, waaronder overvallen op seniorenburgers midden in de nacht in Paramaribo.

Hij drong er bij de regering op aan het parlement zo spoedig mogelijk hierover te informeren, zelfs als dat betekent dat er een themavergadering moet worden gehouden. Het parlementslid benadrukte dat het noodzakelijk is om actie te ondernemen, omdat vandaag de burger slachtoffer kan zijn, maar morgen zou het een parlementslid kunnen zijn of een familielid van een van de leden.

Plein benadrukte dat meer geld niet per se leidt tot vermindering van de toenemende criminaliteit, maar dat het draait om effectief beleid en uitvoering zonder aanzien des persoons. Hij riep op tot daadkracht en benadrukte dat soms een harde vuist op tafel slaan noodzakelijk is om de veiligheid van de burgers te waarborgen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDNA-lid Plein vraagt minister Amoksi concrete stappen tegen verruwing criminaliteit