vrijdag 9 december 2022
25 C
Paramaribo
-0.7 C
Amsterdam
5
(3)

DNA lid oneens met Jogi over functioneren minister Nurmohamed

lees ook ...

For seniors who only receive AOV, an additional SRD 1,000

This month, SRD 1,000 extra will be given to all seniors who are solely dependent on General Old Age Pension (AOV) benefits. This payment is made only once in December. According to Social Affairs...

DNA-lid Radjinder Debie (VHP) is het niet eens met  de verklaring van zijn collega Mahinder Jogi ten aanzien van  de minister van Openbare Werken (OW) Riad Nurmohamed.  Jogi zegt dat de minister niet functioneel. Minister Nurmohamed is wel functioneel, zegt Debie in gesprek met de pers.

Hij vindt zijn fractiegenoot Jogi  inconsistent in zijn redenering. “Jogi is het lid dat zowel in het parlement als daarbuiten constant heeft aangegeven hoe precair de financiële positie van deze regering is. Hoe vernietigend het beleid van regering-Bouterse is geweest in de afgelopen tien jaar en de regering moet passen en meten om de salarissen van ambtenaren aan het einde van de maand te betalen,” aldus Debie

De regering is volgens hem recent in staat geweest om SRD. 100 miljoen vrij te maken en beschikbaar te stellen ter bestrijding van de calamiteiten ontstaan door de zware regenval.

Opmerkingen van Jogi hebben Debie aan het denken gezet. De waterkerendedam die loopt van Monkjoop tot kilometer 52 is de eerste. “Jogi is vijf jaar districtsraadslid en tien jaar coalitielid geweest en daarna weer tien jaar oppositielid, wat is zijn bijdrage in deze geweest. De minister zit pas tien maanden en zoals Jogi steeds aangeeft ontbreken financiële middelen, om alle projecten uit te voeren. Dat de problemen als gevolg van klimaatverandering een duurzame oplossing vereisen, kunnen zeker niet met de precaire middelen in tien maanden gerealiseerd worden,” meent Debie.

Volgens Debie was Jogi zelf optimistisch na het bezoek van de minister van OW aan Saramacca op 15 augustus 2020. Hij was vol lof  over de minister in het programma ‘In De Branding’. “Het is duidelijk dat als het DNA-lid Jogi zijn zin niet krijgt bij beleidsmakers, hij hun begint te bedreigen en chanteren. Het schijnt alsof andere belangen in deze spelen en volksbelangen niet voorop worden gesteld,” zegt Debie.

Op 26 mei hebben DNA-lid Debie, de districtscommissaris van Saramacca Sherin Bansi-Durga en staf een vruchtbaar gesprek gevoerd met de minister Nurmohamed van Openbare Werken. De problemen van het district, met name wateroverlast probleemgebieden zijn besproken. Tijdens deze bespreking zijn er duurzame oplossingsmodellen aangedragen.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDNA lid oneens met Jogi over functioneren minister Nurmohamed