vrijdag 23 februari 2024
24 C
Paramaribo
6.1 C
Amsterdam
5
(1)

DNA-lid Karto dringt aan op regeringsactie voor verlichting in samenleving

lees ook ...

LAMAT keert terug naar Suriname voor tweede medische missie

Het medische hulpteam van de Lesser Antilles Medical Assistance Team (LAMAT), bestaande uit Amerikaanse chirurgische en tandheelkundige experts en ondersteunend personeel, keert terug naar Suriname vo...

Evert Karto, parlementariër van de Pertjajah Luhur (PL) en lid van de coalitie, heeft zijn bezorgdheid geuit tegenover lokale verslaggevers, waarbij hij aangeeft dat de Surinaamse samenleving snakt naar verlichting en dat de regering actiever moet bijdragen aan het vervullen van de wensen van het volk.

Karto deelt zijn ontevredenheid over de gang van zaken in 2023. Hoewel er wetten worden aangenomen in het parlement, constateert hij dat de uitvoering achterblijft. Hij benadrukt dat het niet voldoende is om problemen aan te kaarten zonder concrete resultaten. Volgens Karto lijkt het erop dat de regering onvoldoende rekening houdt met de vele zorgen die parlementariërs uiten in het hoogste staatsorgaan.

De parlementariër roept de regering op om het beleid te heroverwegen en betere planning toe te passen. “Het is de samenleving die lijdt onder moeilijke omstandigheden. Wij willen verlichting brengen, maar dat kan alleen als de regering meewerkt.”

Karto hoopt dat het kabinet-Santokhi meer aandacht zal schenken aan De Nationale Assemblee (DNA). Hij is tevreden over de kritische rol die het parlement heeft gespeeld gedurende het bijna afgelopen jaar.

Karto benadrukt dat het parlement er alles aan doet om de regering alert te houden met betrekking tot verschillende problemen in de economie, onderwijs, volksgezondheid en veiligheid. Hij voegt eraan toe dat de regering betere prioriteiten moet stellen en dringt aan op structurele oplossingen voor de aangedragen problemen.

Daarnaast doet Karto een oproep aan het parlement om het onderscheid tussen oppositie en coalitie opzij te zetten en het belang van Suriname als leidraad te nemen in het parlementaire werk. Hij pleit voor continuïteit van beleid en benadrukt dat het niet nodig is om bij elke wisseling van de macht met nieuw beleid te komen.

Karto erkent de veerkracht van het volk, met name in het licht van stijgende kosten, en dringt aan op snelle veranderingen om de uitdagingen aan te pakken.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDNA-lid Karto dringt aan op regeringsactie voor verlichting in samenleving