zaterdag 24 februari 2024
25 C
Paramaribo
3.5 C
Amsterdam
1
(1)

DNA-lid Kanape bezorgd over gesloten scholen in Oost-Suriname

lees ook ...

Nachtelijke brand verwoest woning en voertuig in Wanica; Fam...

Een laagbouwwoning aan de Zuurzakweg te Santo Boma in het district Wanica is volledig afgebrand, samen met een voertuig dat in de garage stond geparkeerd. De vrouw des huizes liep brandwonden op aan h...

De scholen in Oost-Suriname zijn nog steeds dicht. De scholen van Loka Loka, in het Paamakagebied, Goninikriki aan de Lawa, Ampomatapu, aan de Boven-Marowijne zijn tot heden niet schoongemaakt en dus niet open, zegt DNA-lid Remy Kanape van de BEP-fractie. Hij maakt zich enorm zorgen over deze situatie.

Op Drietabbetje is de school wel open, maar de school en de leerkrachtenwoningen verkeren in een hoogst erbarmelijke staat van gebrek aan onderhoud en renovatie. Hij wacht tevergeefs op antwoord van de regering over het niet opstarten van deze scholen.

Hij zegt dat minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, twee maanden geleden zei dat de regering extra geld had vrijgemaakt voor schoonmaak en renovatie van scholen en onderwijzerswoningen in Oost-Suriname, die te maken hadden met overstromingen en wateroverlast in die regio.

Volgens Kanape heeft de minister van MinOWC beweerd dat leerlingen van de Lawa in Frans-Guyana naar school zijn, maar de ouders zeggen dat dit niet het geval is en de kinderen uit die regio onderwijs ontberen, omdat er ook voor alternatieven niet is gezorgd.

De leerkrachten verbonden aan de scholen van de regio Oost-Suriname zijn in Paramaribo en omgeving tewerkgesteld om hun salarissen te kunnen behouden. De parlementariër wijst erop dat de scholen sinds oktober open zijn, maar dat de kinderen in Oost-Suriname ver achter raken met hun school.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDNA-lid Kanape bezorgd over gesloten scholen in Oost-Suriname