woensdag 29 november 2023
25.5 C
Paramaribo
3.6 C
Amsterdam
0
(0)

DNA-leden: Suribet kantoren zijn verslavend

lees ook ...

Nachtmerrie in Leiding 17: vader wurgt tienerdochter na ruzi...

Vanochtend heeft een man zijn tienerdochter om het leven gebracht op Leiding 17, waarna hij een giftige stof heeft ingenomen. Hij verkeert momenteel in kritieke toestand en is overgebracht naar de Spo...

Volksvertegenwoordigers hebben dinsdag felle kritiek geleverd in De Nationale Assemblee (DNA) over de de vele Suribet kantoren in het land. In DNA werd de Loterijwet behandeld. Sommige assembleeleden vroegen aan de regering om deze gokkantoren zo snel mogelijk te sluiten. Weer anderen vroegen aan de regering om met harde maatregelen te komen en het aantal per district drastisch terug te brengen.

De leden waren het met elkaar eens dat de vele kantoren leiden tot ontwrichting van gezinnen, verslaving en vernietiging van onze jeugd. Volgens de voorzitter van de commissie van rapporteurs, Asiskumar Gajadien, schrijft dit fenomeen toe aan de opvoeding een eigen verantwoordelijkheid. Het parlement eiste dat de Loterijwet teruggaat naar de operatietafel, omdat daarin belangrijke regels ontbreken over de aanpak van het probleem.

Gajadien kreeg veel tegenstand vanwege de wijze waarop hij de zaak bekeek. Hij vindt wel dat er een identificatieplicht moet komen en dat regulering belangrijk is.

Leed
De VHP’er Cheryll Dijksteel merkte op dat er heel veel leed en toekomstige leed is met betrekking tot Suribet en dat de overheid nog onvoldoende gezien wordt bij de regulering hiervan. Ze stelde ook vragen over het beschermen van slachtoffers en potentiële slachtoffers en wilde ook weten hoe de staat beter zal verdienen als dit goed gereguleerd wordt.

Haar collega eveneens van de VHP, Kishan Ramsukul, zei dat de onlinemogelijkheden voor betting nog net een drempel te hoog zijn. “In Suriname is er helemaal geen drempel. Ik zie kinderen gaan naar deze kantoren. Er is helemaal geen regulering, mensen kunnen zo gaan met de laatste gelden die ze hebben met de hoop het te verdubbelen. Misschien wint één persoon maar duizenden verliezen”, zei hij.

Zorgelijk
Melvin Bouva (NDP) zei dat de onlinemogelijkheden onbegrensd zijn, maar dat we de zaak zodanig moeten reguleren dat niet een massa personen verslaafd raakt. “Volgens mij zijn er meer Suribet kantoren dan overheidskantoren in stad en districten. Dat is gewoon ongekend. Ik ben voorstander van ondernemerschap, maar de manier hoe de zaak zich ontwikkeld, is zorgelijk. We moeten gaan nadenken over maximaal aantal bettingkantoren per district en ressort”, zei de NDP’er.

Soewarto Moestadja (NDP) zei dat de benadering van Gajadien hem doet denken aan een betting-ambassadeur. DNA-voorzitter Marinus Bee heeft na het verzoek van de parlementariërs om de wet te parkeren de vergadering verdaagd. De wet zal nader worden bekeken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDNA-leden: Suribet kantoren zijn verslavend