woensdag 29 november 2023
24.2 C
Paramaribo
2.6 C
Amsterdam
2.5
(2)

DNA laat zich informeren over opvang Afghaanse vluchtelingen in Suriname

lees ook ...

Krin Tifi project

Vrijdag jongstleden is er een Krin Tifi programma uitgevoerd in de Tandartsen poli van Henderson in Paramaribo-Noord, waarbij 55 burgers voor SRD.200,- een tandheelkundige behandeling konden ondergaan...

Leden van De Nationale Assemblee (DNA) hebben zich laten informeren over vluchtelingen in de context van mensenrechten met name de opvang van Afghanen in Suriname. De presentatie hierover is dinsdag verzorgd door Sardhanand Panchoe en op verzoek geweest van de parlementaire commissie mensenrechten.

Panchoe is oud-docent internationaal recht op de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) en ex- hoofdambtenaar op het ministerie van Justitie en Politie (Juspol). Deze deskundige is gespecialiseerd in privaat- en internationaalrecht met een trackrecord van internationale ervaringen bij de Verenigde Naties (VN).

De oud-docent is in zijn presentatie onder andere ingegaan op de rechten van vluchtelingen in een land en de situatie in Afghanistan. Er zijn circa 24 miljoen Afghanen, die momenteel in een kritische situatie verkeren.

Naast Panchoe, heeft Gaytrie Tilak- Ammersing ook haar zienswijze gedeeld met het parlement. Zij heeft internationaal publiekrecht gestudeerd met als specialisatie mensen- en vluchtelingenrecht.

Tilak- Ammersing is tijdens haar presentatie ingegaan op het belang van een uitgestippeld beleid, wanneer een land over gaat om asiel te verlenen aan vluchtelingen en de meerwaarde die de groep heeft voor het land. Deze workshop is één van de agendapunten van de commissie.

Volksvertegenwoordigers luisteren naar de presentatie. Foto: DNA

Ondanks het protest om Afghanen in Suriname toe te laten heeft het RK Bisdom toch via de autoriteiten de mogelijkheid geboden om Afghanen in Suriname te krijgen. De autoriteiten hebben hun volle medewerking verleend. Het RK Bisdom meent een humanitair initiatief te hebben ondernomen via een bevriende organisatie in Nederland.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDNA laat zich informeren over opvang Afghaanse vluchtelingen in Suriname