dinsdag 23 april 2024
26 C
Paramaribo
10.1 C
Amsterdam
0
(0)

DNA keurt gewijzigde Personeelswet goed en introduceert ‘no-work-no-pay’ principe

lees ook ...

Actie tegen spookambtenaren bij onderwijs

Minister Ori verklaarde tijdens een persconferentie dat het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) jaarlijks bijna SRD 2.1 miljard besteedt aan salarissen, maar merkt dat de prestati...

Suriname heeft op donderdag 8 juni een gewijzigde Personeelswet (PW) aangenomen na ruim 7 maanden van deliberatie in De Nationale Assemblee, met 26 stemmen vóór. Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (Biza) is verheugd over de goedkeuring, met name de opname van artikel 28a, ook wel bekend als het ‘no-work-no-pay’ artikel.

De bewindsman streeft naar rechtvaardigheid binnen de ambtenarij en benadrukt het belang van het belonen van degenen die trouw naar hun werk komen. Uit de verplichte Landsdienarenregistratie is gebleken dat meer dan 1000 ambtenaren zich hebben aangemeld voor vrijwillige uitdiensttreding.

Aanvankelijk was er een overbruggingsperiode van 36 maanden voorzien om een eigen onderneming op te zetten, maar dit is nu teruggebracht naar 24 maanden. Minister Somohardjo wil met de gewijzigde Personeelswet orde op zaken stellen binnen het ambtenarenbestand, omdat hij geconfronteerd werd met onduidelijkheden en problemen met de statussen van bepaalde ambtenaren. Deze kwesties zullen op een later moment aan het parlement worden voorgelegd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDNA keurt gewijzigde Personeelswet goed en introduceert 'no-work-no-pay' principe