zaterdag 20 april 2024
27 C
Paramaribo
9.5 C
Amsterdam
0
(0)

DNA-commissie Grondenrechten bespreekt wet met Aucaanse gemeenschap

lees ook ...

SPA’s jongerenafdeling alarmeert over mentale gezondhe...

De Jongerenafdeling van de Surinaamse Partij van de Arbeid (SPA) maakt zich ernstig zorgen over de recente bevindingen van een Unicef-onderzoek naar de mentale gezondheid van Surinaamse adolescenten. ...

Een delegatie onder leiding van commissievoorzitter Asiskumar Gajadien heeft dit weekend de Aucaanse gemeenschap geconsulteerd over de Wet Grondenrechten voor Inheemse en Tribale volken. Er is een onderhoud geweest met granman Bono Velantie op zijn residentie. Echter kon het grootsopperhoofd om gezondheidsredenen de krutu niet bijwonen.

Vertegenwoordigers van Inheemse gemeenschap van Apetina zijn speciaal overgekomen naar Dritabiki en hebben samen met de gezagsdragers van de Aucaanse gemeenschap de krutu bijgewoond. De parlementaire delegatie heeft samen met de voorzitter van de presidentiële commissie, Patricia Meulenhof, de wettelijke voorstellen van de ontwerpwet gepresenteerd.

De Aucaanse gemeenschap zal proberen om binnen drie dagen na verdere afstemming, de commissie schriftelijke een reactie op te sturen. Gajadien bracht dank aan de leiders van de Aucaanse en Inheemse gemeenschap van Apetina voor de opofferingen tijdens deze Covid-situatie om de krutu te bezoeken en inhoudelijk bij te dragen.

De assembleedelegatie bestond verder uit: Ronny Asabina (BEP), Ronny Aloema (VHP), Remi Kanape (BEP), Barkat Mohabali (VHP) en Kishan Ramsukul (VHP).

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDNA-commissie Grondenrechten bespreekt wet met Aucaanse gemeenschap