dinsdag 21 maart 2023
23.3 C
Paramaribo
11 C
Amsterdam
2
(1)

Dj’s met Surinaamse roots in bewaarmagazine samen met anderen

lees ook ...

Saya requests that the president make contact and conversati...

President Chandrikapersad Santokhi has been urged to interact more with society and directly address the populace by businessman Jean "Saya" Mixon. On Saturday, March 18, Mixon was welcomed by the hea...

Bekende Nederlandse dj’s met Surinaamse roots zijn samen met andere Nederlandse grootheden op hun gebied vereeuwigd in een bewaarmagazine door Surinaamse schrijver, fotograaf en filmmaker Anthony Donner. Hij heeft een selectie gemaakt uit Nederlandse top dj’s die al geruime tijd op internationale podia staan. Het werk is getiteld “Dutch DJ’s” en laat licht schijnen op zo’n dertig Nederlandse top dj’s.

“Het is een documentaire op papier geworden”, zegt de Surinaamse fotograaf, schrijver en filmmaker Anthony Donner over zijn nieuwste werk. “Met een combinatie van passie en vaak oer-Hollandse nuchterheid vertellen zo’n dertig grootheden hoe het voor hen begon met heel veel meters maken,” zegt hij verder. Hij vindt ook dat  het magazine de werkelijke persoon achter de dj blootlegt. De lezer maakt kennis met de mensachter de ster.

Dyna, Freddy Moreira, Chuckie,Tiësto, Fedde Le Grand, Nicky Romero, Sander van Doorn, Sam Feldt, Showtek, Chocolate Puma, DJ Jean, Irwan, Johnny 500, Ferry Corsten en Dash Berlin. Ook Richard Durand, D-Block & S-Te-Fan, Noisecontrollers, Ran-D, Frontliner, Egbert, Secret Cinema, Steve Rachmad, Ben Liebrand, Joost van Bellen, Eddy de Clercq, Angerfist, Paul Elstak en Partyraiser worden belicht in het magazine.

Donner stelt de dj’s voor aan het publiek. Wat hun drijft komt naar voren, en ook hun weg naar de wereldtop wordt verteld. Hun wereld wordt gedeeld met de lezer, ook aan de hand van unieke en ludieke foto’s van de dj’s, in hun werk en woonomgeving. Er zijn ook korte interviews en beelden van dancefestivals. Dit alles is afwisselend te zien in Dutch DJs.

Donner heeft eerder portretten gemaakt van driehonderd meest invloedrijke Nederlandse dj/producers en dance-industrieprofessionals voor zijn boek Dutch DJs. Hij heeft zelf de sterren geinterviewd en gefotografeerd voor zijn bewaarmagazine, maar voor de festivalfoto’s heeft  hij de hulp ingeroepen van fotograaf Rudger Geerling.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDj's met Surinaamse roots in bewaarmagazine samen met anderen