Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Diverse vakbonden in actie

Geplaatst

op

door

Naast de Vereniging van Medici in Suriname ( VMS) zijn personeelsleden van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP), Sint Vincentius Ziekenhuis (SVZ), Telecommunicatiebedrijf Suriname (Telesur) en de douane in actie. Het gaat in veel gevallen om salarisverbetering.

In het geval van Telesur is hulp van de Bemiddelingsraad voor geheel Suriname ingeroepen. Deze afspraak is voor vanavond gepland. De vakbond eist namelijk een verhoging van 15%. Door de directie van het Telecommunicatiebedrijf is voorgesteld om 10% toe te kennen met behoud van toelagen of 12,5% zonder de toelagen. De vakbond gaat niet akkoord met dit bod. Echter kan de leiding van het bedrijf zich een hoger bod niet permitteren. Sinds maandag is de bond in beraad, maar het werk is niet volledig stilgelegd, omdat aan leden bij de veiligheid en de polikliniek dispensatie is verleend.  

Als gevolg van de staking bij de douane liggen alle activiteiten op de havens stil. Ook goederen worden niet ingeklaard. Volgens de vakbond heeft minister Gillmore Hoefdraad van Financiën, tegen de afspraken in, enkele douaniers uit functie gezet. Het gaat onder andere om leidinggevenden van de douanerecherche, die zonder enige reden zijn ontheven en ter beschikking zijn gesteld van de Belastingdienst.

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Sindy

het leven is al duur genoeg. de mensen werken zo hard en verdienen zo weinig. betaal de mensen een eerlijk salaris om fraude en corruptie te voorkomen.mijn man is douanier en zijn salaris is niet veel. dan gelukkig heeft hij soms een klusje om wat extra te verdienen.anders zou ik het ook niet weten hoor.Advertentie

Suriname

Van Trikt brengt werkbezoek aan Minowc

Geplaatst

op

door

Governor Robert-Gray van Trikt van de Centrale Bank van Surinameheeft een werkbezoek gebracht aan het ministeruie van Onderwijs, Wetenschap enCultuur. Tijdens dit bezoek hebben minister Lilian Ferrier, directeur NataschaBennanon en mw. Gracia Valies-Ormskirk, waarnemend hoofd BVOS gesproken oversamenwerking inzake opleidingen op het gebied van hoger onderwijs (Masters,PhD) via een speciaal voor dit doel ingestelde CBvS Academy. Dit bezoek vondplaats op maandag 8 juli 2019.

Er werd specifiekgesproken over het aanbieden van specialistische opleidingen betreffendeCentrale Bank kerndoelstellingen, zoals monetaire en financiële stabiliteit.Ook andere opleidingen waaronder fiscal policy, FinTech en risk managementzullen worden aangeboden via de CBvS Academy. De mogelijkheid om meer studentennaar het buitenland te sturen om zich te specialiseren kwam ook aan de orde. Deminister en de governor bekijken op korte termijn hoe de samenwerking vorm tegeven.

Lees verder

Suriname

Video Report: Korps Suriname verkeersvrijwilligers

Geplaatst

op

door
Korps Politie Suriname
Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

X