donderdag 30 maart 2023
30 C
Paramaribo
11.1 C
Amsterdam
0
(0)

Divali is nu, Cultureel Immaterieel Erfgoed in Nederland

lees ook ...

130 lijnbussen in Suriname gecontroleerd; 13 vergunningen in...

Op 23 en 24 maart 2023 zijn er op de Indira Gandhiweg in Suriname controles uitgevoerd op lijnbussen met medewerking van de busdienst van het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT). ...

Devali hoort bij de Inventaris Immaterieel Erfgoed in Nederland. De stichting Apna waarvan Vijay Gangadin voorzitter van is en de Priesterraad Nederland hebben zich de afgelopen drie jaar sterk gemaakt hiervoor. Het kenniscentrum, dat de goedgekeurde voordrachten bijschrijft, maakte dit donderdag bekend.

Gangadin: “De bijschrijving is een enorme erkenning voor onze culturele normen en waarden. Als deel van de Nederlands-Hindostaanse samenleving zijn wij er trots op dat dit feest niet alleen voor de Hindostaanse gemeenschap is, maar voor heel Nederland.”

Holi, Devali, Pencak Silat, de Surinaams-Javaanse Gamelan en het Afleggerswerk, dat oorspronkelijk uit Suriname komt maken deel uit van de 185  bijgeschreven vormen van het Cultureel Immaterieel Erfgoed van Nederland. De Nederlandse overheid heeft in 2012 het Unescoverdrag met betrekking tot bescherming van het Cultureel Immaterieel Erfgoed getekend.

Bijschrijving betekent dat beoefenaars van het erfgoed zich actief moeten blijven inzetten voor de borging ervan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDivali is nu, Cultureel Immaterieel Erfgoed in Nederland