maandag 15 augustus 2022
26.1 C
Paramaribo
21.8 C
Amsterdam
0
(0)

Divali is nu, Cultureel Immaterieel Erfgoed in Nederland

lees ook ...

Bezoek 2de kamer ivm koloniaal verleden

Armand Zunder, voorzitter van de Nationale Reparatie Commissie heeft op woensdag 10 augustus een presentatie verzorgd voor de pers over het slavernijverleden van de  inheemsen en Afrikanen die tot sla...

Devali hoort bij de Inventaris Immaterieel Erfgoed in Nederland. De stichting Apna waarvan Vijay Gangadin voorzitter van is en de Priesterraad Nederland hebben zich de afgelopen drie jaar sterk gemaakt hiervoor. Het kenniscentrum, dat de goedgekeurde voordrachten bijschrijft, maakte dit donderdag bekend.

Gangadin: “De bijschrijving is een enorme erkenning voor onze culturele normen en waarden. Als deel van de Nederlands-Hindostaanse samenleving zijn wij er trots op dat dit feest niet alleen voor de Hindostaanse gemeenschap is, maar voor heel Nederland.”

Holi, Devali, Pencak Silat, de Surinaams-Javaanse Gamelan en het Afleggerswerk, dat oorspronkelijk uit Suriname komt maken deel uit van de 185  bijgeschreven vormen van het Cultureel Immaterieel Erfgoed van Nederland. De Nederlandse overheid heeft in 2012 het Unescoverdrag met betrekking tot bescherming van het Cultureel Immaterieel Erfgoed getekend.

Bijschrijving betekent dat beoefenaars van het erfgoed zich actief moeten blijven inzetten voor de borging ervan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDivali is nu, Cultureel Immaterieel Erfgoed in Nederland