dinsdag 16 juli 2024
32 C
Paramaribo
18 C
Amsterdam
5
(1)

Dit lijkt niet op de kleine droge tijd

lees ook ...

Zware gewapende beroving in Villa Brazil

In het binnenland, in de omgeving van Villa Brazil, zijn zware berovingen gepleegd. De rovers die zwaargewapend waren hebben een hoeveelheid aan ruw goud buitgemaakt. Goudzoekers in het gebied zijn...

Roël Oehlers meteoroloog geeft toe dat er veel regen is in deze droge tijd.” Het is een fikse korting op het aantal droge dagen tijdens de korte droge tijd waarin we nu zitten.” zegt hij. Het zal mogelijk zo blijven tot eind maart. Verschijnselen als wateroverlast versterkt door La Niña zullen regelmatig te zien zijn.

Deze situatie is veroorzaakt door La Niña, die het klimaatbeeld fors verandert. In de Stille Oceaan veroorzaakt het lagere zeewatertemperaturen in het oostelijk deel van die oceaan. “Er bestaat een bepaald verband tussen een meer dan normaal nat seizoen voor het noordoostelijk deel van Zuid-Amerika en La Niña. Tijdens de La Niña-jaren komt de kleine droge tijd in Suriname weg te vallen of komt onder druk te staan, terwijl de hoeveelheid ontvangen neerslag nagenoeg hetzelfde blijft”, legt de weerkundige uit.

“Ook zijn door het veranderde klimaat overstromingen niet uitgesloten”, benadrukt hij.  De overheid en haar burgers moeten maatregelen treffen voor eventuele calamiteiten die door het weer kunnen worden veroorzaakt. “Bewoners van het binnenland zullen bewust moeten worden gemaakt dat bouwen van hutten liever op hoge poten moet. Het hebben van een korjaal of een half vat, vooral in het binnenland, is geen overbodige luxe, in geval bewoners midden in de nacht worden overvallen door overstromingen”, volgens Oehlers.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDit lijkt niet op de kleine droge tijd