maandag 20 maart 2023
27.1 C
Paramaribo
8.7 C
Amsterdam
0
(0)

Dit jaar geen Divali manifestatie Onafhankelijkheidsplein

lees ook ...

NPS ministers dragen op 17 maart hun portefeuille over

De ministers van de Nationale Partij Suriname (NPS) die op 15 februari 2023 uit de coalitie trad, met name Sylvano Tjong Ahin van Ruimtelijke Ordening en Milieu (ROM) en Marie Levens van Onderwijs, We...

Na dertien jaar nationale Diváli manifestatie op het Onafhankelijkheidsplein is de Culturele Unie Suriname (CUS) genoodzaakt het anders te doen dit jaar. Ook hier is de pandemie spelbreker. De grote dia(kappa gevuld met ghee) wordt dit jaar niet aangestoken. Hetzelfde geldt voor de dia’s die de Surinaamse kaart vormen tijdens deze viering.

“Uitgaande van onze maatschappelijke rol in de gemeenschap voelen we ons geroepen om dit besluit te nemen”, meldt CUS-voorzitter Aniel Manurat.  De voorzitter roept de gemeenschap op om thuis hun dia’s aan te maken en de godin Laksmi te aanbidden voor zegeningen en een goede gezondheid.

De CUS heeft in verband met het gebeurde rondom de dia vorig jaar ervan afgezien om   de Suriname dia te laten plaatsen en die aan te steken. “Maar vorig jaar hebben we, ondanks dat er was opgeroepen om thuis te blijven, de dag na het aansteken van de grote dia, een drukte op het plein gehad. We willen niet eraan meewerken dat er zich weer een massa naar het plein begeeft. De Covid-19-besmettingen vinden heel erg snel plaats, vooral nu we te maken hebben met diverse varianten, die ook nog veel agressiever lijken te zijn”, volgens Manurat.

Divali is een nationale feestdag, dus ook voor deze dag geldt de Total Lockdown. Het gaat op 3 november om negen uur ‘s avonds in en loopt door tot 5 november om vijf uur ‘s morgens. Mandirs hebben hierdoor  hun kerkdiensten aangepast.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDit jaar geen Divali manifestatie Onafhankelijkheidsplein