donderdag 28 maart 2024
35 C
Paramaribo
11.9 C
Amsterdam
0
(0)

Dit jaar 127 gedecoreerden kort voor Srefidensie

lees ook ...

Steun voor Kinderombudspersoon: Mijlpaal in Surinaamse kinde...

Het Nationaal Jeugd Instituut (NJI) en de Jeugdraad Suriname (JRS) hebben onlangs een krachtig pleidooi gehouden voor de invoering van de ontwerpwet Kinderombudspersoon tijdens een bijeenkomst met de ...

Kort voor Srefidensi-viering worden mensen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor land en volk voorgedragen en gedecoreerd door de president. Dit jaar viert Suriname 47 jaar staatkundige onafhankelijkheid op 25 november. President Santhoki heeft in dit kader 127 Surinamers gedecoreerd in de tuin van het presidentieel paleis op 23 november jongstleden.

Veelzijdige ondernemer Armand van Alen ontving het Grootlint in de Ere-Orde van de Palm. Met deze handeling worden de mensen gewaardeerd voor hun bijzondere inzet op vooral internationale evenementen, maar ook het bedrijfsleven, het onderwijs, in de sport, het bestuurlijk apparaat of de gezondheidszorg.

Zij die een veelbetekende rol hebben gehad in religieuze, culturele of een politieke organisaties zijn ook bedacht.

“De waardering wordt hen beslist niet toegekend om wie ze zijn naar ras, stand, geloof of politieke kleur, maar om wat ze doen”, aldus het staatshoofd die hoopt dat anderen hierdoor gestimuleerd zullen worden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDit jaar 127 gedecoreerden kort voor Srefidensie