zaterdag 1 oktober 2022
27.7 C
Paramaribo
11 C
Amsterdam
0
(0)

Districtsvraagstukken besproken tussen DC’s en President

lees ook ...

Minister Financiën neemt afscheid van regering-Santokhi

Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft woensdag officieel afscheid genomen van de regering-Santokhi. Hij droeg de leiding van het departement over aan minister Albert Ramdin als ...

President Chandrikapersad Santokhi en de districtscommissarissen (dc’s) hebben op 6 september jongstleden de vraagstukken besproken waarmee deze groep te kampen heeft. Het gaat onder andere om primaire en secundaire voorzieningen.  Het staatshoofd gaf ten aanzien hiervan aan dat de gemaakte afspraken reeds in uitvoering zijn.  

Verder is ook gesproken over voor de dienst noodzakelijk randvoorwaarden. Zo hebben partijen zich onder andere gebogen over het gebrek aan transportmiddelen. Het staatshoofd heeft voorstellen gedaan om met beschikbaar budget via offertes betaalbare voertuigen aan te schaffen voor dc’s die zonder vervoer zitten. Ook is het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) bezig mogelijkheden na te gaan om watertransport in te zetten voor bestuursgebieden die dit ontberen.

Ook de problemen met betrekking tot veiligheid en de drinkwatervoorziening als gevolg van de droge tijd, zijn aangekaart door de DC’s. Het staatshoofd heeft hierop concrete oplossingen aangedragen op districtsniveau. Ten aanzien van veiligheid heeft president Santokhi aangekondigd komende week met minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie te zullen overleggen over het intensiveren van het veiligheidsbeleid.

De vuilophaal, aanpak van de infrastructuur en maaiwerkzaamheden in de districten kwamen ook ter sprake. Minister Gracia Emanuël van ROS en minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) namen ook deel aan de meeting.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDistrictsvraagstukken besproken tussen DC's en President