vrijdag 31 maart 2023
24.4 C
Paramaribo
10.5 C
Amsterdam
0
(0)

Districtscoördinatoren ondersteunen in sociaal-maatschappelijke zorg

lees ook ...

Nederlandse militairen begonnen aan jungletrainingen in Suri...

Buitenlandse militairen zijn begonnen aan de tweede Militaire Jungletraining van het Koninkrijk der Nederlanden op Surinaams grondgebied. Deze training is bijzonder omdat vier Amerikaanse militairen o...

Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) zal ondersteuning krijgen van de districtscoördinatoren in het aanbieden van maatschappelijke zorg aan gezinnen en individuen. De coördinatoren hebben in de afgelopen periode de nodige tools aangereikt gekregen. Het startsein voor deze vorm van decentralisatie door het instellen van districtsteams die geleid worden door districtscoördinatoren en wel in de districten Wanica, Commewijne, Para en Paramaribo heeft dinsdag plaatsgevonden.

De Maatschappelijke Dienst (MD) van Sozavo zal door tussenkomst van de districtsteams het ministerie ondersteunen om de sociaal-maatschappelijke begeleiding aan gezinnen en personen aan te bieden. Vanuit de Maatschappelijke Dienst zijn er de afgelopen periode ‘Positive Parenting Program follow-up trainingen’ verzorgd aan personeelsleden. Volgens Sozavo-minister Uraiqit Ramsaran wordt er middels deze beleidsinterventie ook bijgedragen aan armoedebestrijding. Tevens wordt er een deelcomponent geleverd voor het sociaal vangnet van de regering-Santokhi. Parlementariër Patricia Etnel is een van de trekkers van het project en juicht dit initiatief toe.

Armoedebestrijding is een belangrijk deel in het sociale beleid van het ministerie van Sozavo. Hierbij speelt het ondersteunen van gezinnen een belangrijke rol. In het kader hiervan is Sozavo overgegaan tot het ontwikkelen van een gezinsbegeleidingsprogramma met het doel hun sociaal maatschappelijke positie en gezinssituatie te verbeteren.

Het hoofd van de MD Ruth Barron, geeft aan dat het de bedoeling is gezinnen te motiveren om samen te kijken naar mogelijkheden binnen het gezin zelf, dat moet leiden naar zelfredzaamheid. De ontwikkelingen zijn in volle gang op de afdeling Algemeen Maatschappelijke Zorg (AMZ) die valt onder het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting. De AMZ heeft dus een actieve rol bij het bieden van goede kwaliteit dienstverlening en het verbeteren daarvan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDistrictscoördinatoren ondersteunen in sociaal-maatschappelijke zorg