dinsdag 6 december 2022
25 C
Paramaribo
6.1 C
Amsterdam
0
(0)

Districtscommissarissen worden geïnformeerd over verkiezingen

lees ook ...

Compositie Rudi en Eunice Fernand winnaar Suripop

De 21e editie van Suripop is gewonnen door Rudi en Eunice Fernand. Hun compositie, Dya Mi De, is vertolkt door Naomi Sastra. Daarnaast heeft zij ook de prijs voor Beste Performer gewonnen. De tweede b...

Het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) is gestart met informatiesessies over de verkiezingen voor de districtscommissarissen (dc’s). De sessies worden gehouden in het Lallarookhgebouw. Het doel hiervan is om de dc’s in een vroeg stadium te informeren over hun taken en plichten tijdens de verkiezingen.

Tijdens deze eerste infosessie zijn de districten Paramaribo, Wanica, Saramacca, Coronie, Para en Commewijne aan bod gekomen. Vanwege de Covid-19- maatregelen zijn de dc’s in twee groepen opgesplitst, waarbij de districten Sipaliwini, Marowijne, Nickerie en Brokopondo zaterdag aan de beurt zijn.

“Kennis is macht, kennis delen daarin zit kracht”, is de lijfspreuk van Biza-directeur Mohamad Eskak. Succesvolle verkiezingen zijn het gevolg van goed samenwerken, stipt hij aan. Suriname heeft door de jaren heen bij zowel lokale als internationale verkiezing waarnemingsorganisaties indruk gemaakt als het gaat om het organiseren van goede algemene vrije en geheime verkiezingen.

“Als derdewereldland zijn wij in staat eerste wereldland verkiezingen te organiseren. Dit moeten wij met zijn allen waarborgen”. Bij deze infosessie heeft de Biza-directeur tijdens zijn presentatie de nadruk gelegd op de wettelijke taakstelling van het ministerie en de verkiezing werkstructuur met verschillende actoren.

Biza-minister Bronto Somohardjo onderstreepte de noodzaak tot vroege voorbereiding zodat alle actoren weten wat van ze verwacht worden. Hierdoor is iedereen goed voorbereid op zijn/haar verantwoordelijkheden, taken en plichten.

De aanwezige dc’s hebben met behulp van hun staf, presentaties verzorgd over de knelpunten van de afgelopen verkiezingen en de bedreigingen en kansen bij de komende verkiezingen van 2025. In de meeste presentaties zijn de Covid-19-pandemie en beperkte financiële middelen als obstakels aangehaald.

Er zijn vanuit de dc’s aanbevelingen gedaan over verbetering van de samenwerking. De tweede infosessie vindt volgend maand plaats.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDistrictscommissarissen worden geïnformeerd over verkiezingen