maandag 30 januari 2023
23.3 C
Paramaribo
7.9 C
Amsterdam
0
(0)

Districtscommissarissen krijgen certificaat leiderschapstraining

lees ook ...

CBA ziet vooruitgang in jaar van het zwarte konijn

In verband met de viering van het Chinees nieuw jaar op 22 januari laatstleden, is er op het Kabinet van de President een culturele avond georganiseerd. Volgens een oud Chinees kalendersysteem is dit ...

De Districtscommissarissen in Suriname hebben op 23 maart jongstleden, certificaten in ontvangst genomen bij de succesvolle afsluiting van de capaciteitstraining over management en leiderschap. De training werd de afgelopen weken verzorgd door trainer consultant Humphrey Bendt.

Tijdens de training hebben de dc’s de verschillende crisis onderwerpen leren identificeren. Aan hen is er onder andere geleerd hoe zichtbaar te zijn in het district waar zij de leiding hebben over het commissariaat, hoe actie te nemen in acute vraag problemen in hun district, hoe creatief te handelen en crisis gericht oplossingen te vinden. Het geheel werd georganiseerd door het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS), waaronder districtscommissariaten ressorteren.

Trainer Humphrey Bendt van de Institution for Transformational Leadership Education and Training (ITLET) heeft jarenlang nationaal en internationaal, management en leadership trainingen verzorgd. De participanten hebben aangegeven dat de sessies zeer leerrijk en vruchtbaar waren en dat zij ervan overtuigd zijn dat zij hetgeen ze hebben geleerd, zullen meenemen in het doen ontwikkelen van de respectieve districten van ons land.

Algemeen directeur Maverick Boejoekoe van het ministerie van ROS, sprak zijn waardering uit naar de dc’s die bereid waren de training te volgen om hun district beter tot ontwikkeling te brengen, en zo Suriname verder te verbeteren. De directeur voegde eraan toe dat er binnenkort een bijeenkomst gepland zal worden met de dc’s van de verschillende commissariaten. Hij gaf tot slot aan dat er aan de bodem van een goede samenwerking, communicatie centraal staat en beloofde dat de communicatie vanuit het ministerie verbeterd zal worden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDistrictscommissarissen krijgen certificaat leiderschapstraining