zaterdag 13 augustus 2022
25.5 C
Paramaribo
18.1 C
Amsterdam
5
(1)

Districtscommissaris wil buurten in Paramaribo verfraaien

lees ook ...

Canari wil milieu aanpak Suriname door klimaatverandering

Het Caribbean Natural Resources Institute (CANARI) heeft voor een betere Milieu aanpak in Suriname de focus gelegd op klimaatverandering. In dit kader werd er een forum voor het Readiness Project van ...

De districtscommissaris (dc) van Paramaribo-Noordoost, Ricardo Bhola, wil samen met Tropenbos Suriname en het directoraat Openbaar Groen en Afvalbeheer doelgericht projecten uitvoeren in Paramaribo. De bedoeling is om bomen en struiksoorten in de verschillende ressorten te planten met als doel verfraaiing van de buurten, schaduw, een hulpmiddel tegen overtollig regenwater, zuurstof en het aantrekken van fauna.

Onlangs heeft de dc dit project besproken met de belanghebbenden. Om het plan uit te werken zullen de ressortraadsleden benaderd worden. Zij zullen dan het plan verder communiceren binnen de buurten.

Voor de uitvoering van dit project zal er zeker menskracht nodig zijn, welke ingezet kan worden bij het ontplooien van de activiteiten. De burgervader van Paramaribo-Noordoost staat open voor verdere besprekingen en wil spoedig plannen op papier zetten hoe systematisch te planten.

Tropenbos Suriname is een op kennis gebaseerde, niet gouvernementele organisatie (NGO) die zich inzet voor duurzaam beheer en behoud van het bos.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDistrictscommissaris wil buurten in Paramaribo verfraaien